Ország-világ

2019.09.06. 21:18

Újabb tüntetés volt Hongkongban - fotók

A rendőrség most is keményen fellépett a kisebb megmozdulás ellen.

MTI

Újabb, a korábbiaknál kisebb tüntetés volt pénteken Hongkongban, ezúttal a rendőri túlkapások miatt. A rendőrség most is keményen fellépett a megmozdulás ellen.

A több száz, főként fiatalokból álló tüntető Kaulung városrész egyik földalatti állomásánál gyűlt össze jelszavakat kiabálva. Sokan feketébe öltöztek, és maszkot vagy kapucnis felső ruhát viseltek. "Dühösek vagyunk a rendőrségre és a kormányra. A rendőrség nagyon brutális... nem hagyhatjuk, hogy ezt szárazon megússzák" - mondta az egyikük.

A rendőrség most is könnygázt, gumilövedéket és paprika spray-t vetett be a szétoszlatásukra, ami sikerült is, de a tüntetők más utcákban ismét összeverődtek kisebb csoportokban, és rongálásba fogtak, graffitikat rajzoltak az épületek falára.

Fotók: MTI

Fotók: MTI

A 14 hete tartó hongkongi tüntetéseket egy törvénytervezet váltotta ki, amely értelmében bűnügyi eljárás esetén a gyanúsítottakat kiadhatták volna Kínának. Ezt a tervezetet a város kormányzója szerdán visszavonta, de a tiltakozók immár a kormányzó lemondását és azt is követelik, hogy a rendőrség vonja vissza az őrizetbe vett tüntetők ellen lázadás címén korábban emelt vádakat. Ezenkívül sokan politikai reformot és demokratikus választásokat is akarnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában