hatalomátvétel

2021.09.25. 11:05

Újabb robbantásos merénylet történt Kelet-Afganisztánban

Legalább egy ember meghalt, hét másik megsebesült, miután egy út mentén elhelyezett robbanószerkezetet hoztak működésbe egy tálib tisztségviselőket szállító jármű mellett szombaton Kelet-Afganisztánban – közölték kórházi források.

A merényletet Dzsalalábádban, a Pakisztánnal szomszédos Nangarhar tartomány székhelyén követték el. Kórházi források szerint a halálos áldozat tálib tisztségviselő, de a sebesültek között civilek is vannak. Mohammed Haníf tálib szóvivő közlése szerint a robbantásnak csak egy sebesült áldozata van.

Egyelőre semmilyen csoport nem jelentkezett a merénylet szervezőjeként. Nangarhar tartomány egykoron az Iszlám Állam afganisztáni csoportjának nevező muszlim szélsőséges szervezet erőssége volt. A szervezet még az augusztus közepén hatalomra került táliboknál is merevebb felfogásban értelmezi az iszlám vallás előírásait, és ellenséges viszonyban van a tálibokkal. Ez a szervezet jelentkezett elkövetőként az elmúlt egy hétben Dzsalalábádban végrehajtott, összesen 12 halálos áldozatot követelő merényletek után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában