Ország-világ

2019.03.24. 12:59

Új-zélandi terrortámadás - Vallásközi emléknapot tartanak március 29-én

Vallásközi emléknapot tartanak március 29-én a christchurchi mészárlás ötven halálos áldozatának emlékére - jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök vasárnap.

mti

 "A megemlékezés újabb alkalom lesz arra, hogy tanúbizonyságot tegyünk az új-zélandiak együttérzéséről, sokszínűségéről és nyíltságáról, hangsúlyozva, hogy megvédjük ezeket az értékeket" - írta közleményében Ardern. Az emléknapot a lövöldözés egyik helyszíne, a christchurchi Al Noor mecset közelében található Hagley parkban rendezik meg. Vasárnap mintegy 40 ezer ember gyűlt össze a szintén a Hagley parkban szervezett virrasztáson.


Az imákat, dalokat és beszédeket azon a színpadon adták elő, amelyet Bryan Adams kanadai énekes koncertjére állítottak fel, amelyet azonban a támadást követően lemondtak. Eközben mintegy 10,8 millió új-zélandi dollár (csaknem 2,1 milliárd forint) adomány gyűlt össze az áldozatok családjainak javára. A GiveaLittle.co.nz oldalán 91 ezer adakozó összesen 8,3 millió új-zélandi dollárt (mintegy 1,6 milliárd forintot), míg a LaunchGood.com honlapján 40 ezer jótékonykodó 2,5 millió új-zélandi dollárt (körülbelül 480 millió forintot) ajánlott fel.

Címkék#Új-Zéland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában