Ország-világ

2018.04.09. 12:51

Üdvözölte a kormánypárt győzelmét a Munkáspárt

Üdvözölte a Fidesz-KDNP választási győzelmét Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke vasárnap éjszaka a párt budapesti székházában tartott sajtótájékoztatóján.

  • A Munkáspártnak sem listáról, sem egyében nem sikerült mandátumot nyernie
  • Listán 0,29 százalékot kapott a párt, amely 15 169 szavazót jelent

  • "A Munkáspárt megítélése szerint a Fidesz győzelme megfelelt a magyar társadalom többsége elvárásainak. A szavazók domináns része a Fidesz kormányzását úgy ítélte meg, hogy belpolitikai stabilitást teremtett. Örülünk a stabilitás megőrzésének, örülünk annak, hogy a Fidesz győzelme lehetővé teszi a magyar függetlenségi politikának és a keleti nyitás politikájának folytatását. És örülünk annak is, hogy olyan párt győzött, melynek álláspontjával migráció kérdésében a Munkáspárt álláspontja is megegyezett" - mondta el Thürmer Gyula.  


    A párt országos listájára leadott szavazatok száma megközelítette a 13 ezret. Ez a szavazatok 0,3 százalékát jelenti, ami bár visszaesés a 2014-es választáson elért 0,6 százalékhoz képest, de az elnök értékelése szerint nagyságrendileg megfelel az elmúlt tíz évben felmutatott eredményeknek.  


    "A parlamenten kívüli pártok közül az elsők között vagyunk. A munkáspárt megmaradt a politikai színtéren: a választáson 57 egyéni képviselővel és egy erős országos listával vettünk részt" - értékelte az eredményeket Thürmer Gyula.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában