Ország-világ

2019.05.25. 21:26

Tűz ütött ki a nagykanizsai szeméttelepen, több kilométerről is látni lehetett a füstöt - fotók

A fekete füst több kilométeres távolságból is látható a város környékén.

Estére eloltották Nagykanizsán, a bagolai városrészben található hulladéklerakó-telepen szombat délután keletkezett tüzet.


A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (ZMKI) honlapján azt közölte, hogy a tűzoltók négy vízsugárral oltották el a mintegy 500 négyzetméteren lángoló összehordott szemetet. A helyszínen a nagykanizsai, a keszthelyi, a zalaegerszegi, a lenti, a zalakarosi és a letenyei hivatásos tűzoltóknak több oldalról, négy vízsugárral sikerült megfékeznie a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz.

    

Cseresznyés Dániel, a ZMKI szóvivője az MTI-nek elmondta: méréseik szerint egészségre káros anyag nem került a levegőbe.

Korábban írtuk

 

Fotók



Tűz ütött ki szombat délután Nagykanizsán, a bagolai városrészben található hulladéklerakó-telepen, a fekete füst több kilométeres távolságból is látható a város környékén.


Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: mintegy 500 négyezetméternyi területen ég a hulladék, de mivel nincs szél, ezért lakott terület felé nem fújja a füstöt.

    

Hozzátette, hogy a nagykanizsai tűzoltókon kívül Zalaegerszegről is érkezett vízszállító jármű a helyszínre. A katasztrófavédelem munkatársai két vízsugárral és kézi eszközökkel igyekeznek megfékezni a szeméttelepen a lángokat, de a munkájuk várhatóan órákig eltart majd.

Címkék#dunántúl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában