Ország-világ

2014.08.01. 14:23

Tragédia árnyékában győztek a megyei bringások a Balatonon - fotók

Megállás nélkül, 24 órán keresztül közel 480 kilométert tekertek pázmándfalui bringások a Balatonon. A zánkai versenyre mentőhelikoptert kellett hívni egy súlyos sérülthöz.

Szeghalmi Balázs


Az egyik legnépszerűbb magyarországi huszonnégy órás mountainbike váltóversenyen remek eredményeket ért el a pázmándfalui Tatanka Liquid Power Racing Team.

A szervezetet rendkívül próbára tevő futamot az egykori zánkai úttörőtábor területén belül rendezik. A szervezők 4,6 kilométer hosszú, 120 méter szintemelkedéssel bíró pályát alakítottak ki, melynek egyes részei erdőn át vezettek. A szabályok nem bonyolultak: az a csapat nyer, melynek versenyzői a legtöbb kört képesek megtenni.

"Akárcsak pár hete az osztrák Alpokban, most is Vock Balázzsal közösen indultunk. Először 50 kilométerenként váltottuk egymást, majd a verseny végén már 3-4 körönként. Az egyik rivális páros nagyon bekezdett, jelentős előnyre tettek szert, amikor súlyos baleset miatt leállították a futamot.


Vock Balázs a balatoni verseny közben - fotók: Leon

Vock Balázs a balatoni verseny közben - fotók: Leon

Nem versenyzőtársunk sérült meg, hanem a tábor egyik munkatársa. A villanypóznáról leesett férfi segítségére mentőhelikopter érkezett" - kezdte Várallyai László, a pázmándfalui csapat kerékpárosa. A kisalfold.hu információi szerint az áramcsapás ért férfit a győri kórházba szállították, de az életét nem sikerült megmenteni.

"A sokk után egy körös hátrányban voltunk az élen álló duóval szemben, melyet az éjszaka folyamán fokozatosan ledolgoztunk Balázzsal. A reggeli órákban vettük át a vezetést, s végül 104 kör (478,5 km) teljesítésével elhódítottuk a kupát.

A csapatunk összességében jól teljesített a balatoni huszonnégy órás viadalon. Egyéniben Halász Róbert negyedikként végzett, az igazolt versenyzők kategóriájában pedig hat fős csapatunk szintén felállhatott a dobogó legalsó fokára" - zárta szavait Várallyai László.


Várallyai László és Vock Balázs az első helyezetteknek járó kupával

Várallyai László és Vock Balázs az első helyezetteknek járó kupával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában