Ország-világ

2014.11.18. 13:58

Tovább maradnak a magyar katonák Litvániában

A katonák december közepéig maradnak Litvániában és különböző téli kiképzéseken vesznek részt.

Az Iron Sword elnevezésű hadgyakorlat után egy újabb gyakorlaton is részt vesznek a magyar katonák Litvániában - közölte a Honvédelmi Minisztérium kedden az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: [namelink name="Hende Csaba"] honvédelmi miniszter a szeptemberi walesi NATO-csúcstalálkozó után jelentette be, hogy Magyarország megerősítő intézkedések keretében vesz részt a térségben tartott hadgyakorlatokon.

Az Iron Sword 2014 elnevezésű kilenc nemzet 2500 katonájának részvételével több helyszínen zajló NATO-gyakorlat zárását november 13-án tartották a Pabrade melletti gyakorlótéren. A magyar katonák ezen a gyakorlaton sikeresen elvégezték feladatukat, s a magyar kontingensre további feladatok várnak.

Az MH 5. [namelink name="Bocskai István"] Lövészdandárnál szolgáló katonák december közepéig maradnak Litvániában és egy másik gyakorlat, a BALTIC TRAINING 2014 keretein belül különböző téli kiképzéseken vesznek részt. A hátralevő időszakban Ruklában, a NATO szövetséges amerikai és litván katonákkal fognak közösen gyakorlatozni a magyar honvédek – olvasható a HM közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában