Ítéletidő

2019.09.23. 08:33

Többtucatnyian sérültek meg a tájfun miatt Japánban

Legalább harmincan megsérültek hétfőn Japán déli és délnyugati részén a Tapa tájfun tombolásában, amely ugyanakkor jelentősen veszített erejéből.

A szezon 17. trópusi vihara Okinava és Kjúsú régión vonult át, ahol a rendkívül erős szélben elektromos vezetéket szakított le – számolt be a katasztrófavédelem és a mentők feladatait is ellátó tűzoltóság.

Kjúsú áramszolgáltatójának tájékoztatása szerint a sziget hét prefektúrájából hatban van áramszünet, amely több mint 30 ezer háztartást érint. A helyi légitársaságok korábban elővigyázatosságból mintegy 500 járatot töröltek Okinava és Japán legnagyobb szigete, Honsú, valamint a délnyugati Kjúsú szigete között. Akadozik a vasúti összeköttetés is mindkét szigeten.

A helyi meteorológiai intézet jelentése szerint a Japán-tenger fölött haladó vihar extra trópusi ciklonná gyengült. A nyomában behatoló meleg, nedves levegő Japán nyugati és keleti részére hoz majd heves esőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában