omlás

2020.08.25. 08:00

Több tucat ember élve került elő az összeomlott indiai épület romjai alól

Több mint hatvan embert emeltek ki élve a mentőcsoportok a hétfőn összeomlott ötemeletes épület romjai alól a nyugat-indiai Maharástra államban.

A helyi média keddi híradásaiban legalább egy halottról és 15 sérültről számolt be.

Mintegy 25-30 ember lehet még a romok alatt.

A mentés nagy erőkkel folytatódik, a katasztrófavédelmi szolgálatok embereinek a helyi lakosok is segítenek. A munkálatokat ugyanakkor nehezítette a heves esőzés.

A Mumbaitól mintegy 170 kilométerre délre található Mahad település szegénynegyedében lévő ötemeletes épületben mintegy kétszázan laktak, de a lakosok nem mindegyike tartózkodott ott, amikor összedőlt.

Az előzetes vizsgálatok szerint az épületomlás amiatt történhetett, hogy a szakadatlan esőzések következtében erősen felázott a talaj.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 47 lakásos épület kártyavárként omlott össze.

Hasonló katasztrófák nem számítanak ritkaságnak Indiában az építési szabályok figyelmen kívül hagyása, a rossz minőségű építőanyagok és a silány kivitelezés miatt. A balesetek jó része a monszun idején történik. Az indiai bűnügyi statisztikai hivatal szerint csak 2017-ben több mint 1200 ember vesztette életét 1161 épület összeomlásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában