Ország-világ

2016.05.25. 11:44

Több tízezer SZÉP kártyájáról tűnhet el pénz a napokban

Vészesen közeleg a határidő, ugyanis május 31 után már elérhetetlenek lesznek azok az összegek, amit a munkáltatók még 2014-ben utaltak a SZÉP kártyákra. A tulajdonosoknak már csak 1 hetük maradt, különben mintegy 1,6 milliárd forint veszhet el.

Nem sok idejük maradt a SZÉP kártya tulajdonosoknak, ugyanis hamarosan nem tudják majd elkölteni azokat az összegeket, amit  2 évvel ezelőtt utalt a munkáltatójuk a számlájukra. Egészen pontosan:


2016. május 31-ig el kell költeni a 2014-es pénzeket, máskülönben a kibocsátónak a fel nem használt összeget vissza kell utalnia a munkáltatónak.


Az MKB Bank legfrissebb adatai szerint 30 159 kártyabirtokosnak még valamivel több mint 287 millió forintja vár elköltésre. A banknál azonban bíznak abban, hogy erős lesz az utolsó hét.


A két évvel ezelőtti, közel 57 milliárd forintnyi feltöltésnek mintegy 98 százalékát már felhasználták az OTP SZÉP kártyabirtokosok.

- válaszolta megkeresésünkre a bank sajtóosztálya.


Akiktől azt is megtudtuk, hogy a kártyabirtokosok 87 százalékának már csak kevesebb mint 20 ezer forintnyi lejáró összeg van a kártyáján - írja a Pénzcentrum.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában