Kecskeméten

2020.07.15. 15:38

Több mint kétszázmillió forintot zsákmányoló bűnszövetség ellen emeltek vádat

Többrendbeli minősített lopás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség hét Pest megyei férfi ellen, akik sorozatos betörésekkel több mint 215 millió forintot zsákmányoltak – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerdán

A tájékoztatás szerint a hét férfi 2016 és 2018 májusa között 63 alkalommal tört be éjjelente településszéli telephelyekre Bács-Kiskun és Pest megyében, illetve egyszer Németországban. A bűnözői csoport tagjai bútorszéfeket, lemezszekrényeket törtek fel vagy vittek magukkal, de számítástechnikai, műszaki eszközöket és egyéb értékeket is zsákmányoltak.

Egy táblagépen lévő GPS-alkalmazással kiválasztott helyszíneket a betörés előtti napokban feltérképezték. A feladatokat megosztották, így egyesek behatoltak a telephelyre, míg a többiek figyelték a környéket, és walkie-talkie készüléken tartották a kapcsolatot. A helyszínekre külföldi rendszámú autókkal mentek, a betörések során sötét ruhát, maszkot és kesztyűt viseltek, a telephelyek irodáiban lévő kamerákat letakarták vagy elfordították.

A bűncselekmények során szerzett pénzt egymás között egyenlően osztották szét.

A bűnszövetség tagjait a rendőrök 2018. május 16-án fogták el. Öt vádlott esetében az is kiderült, hogy kokaint fogyasztottak, ezért őket kábítószer birtoklásával is vádolja az ügyészség.

Három férfi bűnügyi felügyelet alatt áll, négyen szabadlábon védekeznek. A hét vádlott összesen 86 bűncselekményt követett el, amelyek közül a legsúlyosabb a jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Címkék#rablás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában