Járvány

2020.07.19. 15:59

Több mint 80 csecsemőt fertőzött meg a koronavírus

Texasban immár az ötödik egymást követő napon meghaladta a tízezret az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

Texas tengerparti településein 85 csecsemő van a koronavírus-fertőzöttek között – közölte egy egészségügyi illetékes.

Annette Rodriguez, Corpus Christi Nueces megye tisztifőorvosa a hét végén közölte, hogy

a 85 gyermek mind egyévesnél fiatalabb,

de további részleteket nem közölt arra vonatkozóan, hogyan fertőződhettek meg.

„Ezek a babák még az első évüket sem töltötték be. Kérjük, állítsák le a betegség terjesztését azzal, hogy a szükséges utazásokat leszámítva otthon maradnak, betartják a közösségi távolságtartást, és nyilvános helyen maszkot viselnek” – mondta a tisztifőorvos.

Texas állam republikánus kormányzója is sürgette a széles körben történő maszkviselést, hogy elkerülhető legyen egy újabb karantén, amit nem zárt ki.

Texasi egészségügyi vezetők jelentése szerint szombaton immár az ötödik egymást követő napon meghaladta a tízezret az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, és újabb 130 ember halt bele a vírus okozta Covid-19 betegségbe. Az amerikai államban a hivatalos adatok szerint a fertőzöttek száma 317 730, a halálos áldozatoké 3865.

A fertőzöttek tényleges száma ennél feltehetően magasabb, mert sok embert nem teszteltek, és a kutatások szerint a fertőzöttek is lehetnek tünetmentesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában