Ország-világ

2018.11.17. 18:18

Több civil is meghalt a dzsihadisták uralta kelet-szíriai területek bombázásában

A légi támadás egy kistelepülést ért az iraki határ közelében fekvő Hadzsin városa közelében. A halálos áldozatok között 17 gyermek és 12 nő is volt.

MTI

Legkevesebb 43 ember, többségében civil vesztette életét szombatra virradóra az Iszlám Állam terrorszervezet uralta kelet-szíriai Hadzsin térségben az amerikai vezetésű terrorellenes koalíció bombázásában - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat és SANA szíriai hírügynökség.


Rámi Abdurrahmán, a Központ vezetője szerint a légi támadás egy kistelepülést ért az iraki határ közelében fekvő Hadzsin városa közelében.


A halálos áldozatok között 17 gyermek és 12 nő is volt. Az egyelőre nem világos, hogy a bombázásban életüket vesztett férfiak civilek voltak-e, vagy a terrorszervezethez tartoztak.


 A Washington vezette terrorellenes szövetség egyelőre nem reagált megkeresésekre.


 Az Egyesült Államok támogatta, Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurd vezetésű milíciaszövetség szeptemberben indított nagyszabású offenzívát Deir-ez-Zór kelet-szíriai tartomány területén a dzsihadisták kiűzésére. 


Az Iszlám Állam, amely egykor kiterjedt területeket ellenőrzött Szíriában, mára csak két kisebb térséget ellenőriz: egyet keleten és egy másikat az ország déli sivatagos felében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában