Ország-világ

2019.03.15. 20:34

Tízévesen halt meg a kislány, öt gyermek életét mentette meg

A szülők első gondolata, amikor felocsúdtak a gyász okozta sokkból, az volt, hogy Ella szerveit felajánlják másoknak.

A kis Ella Thatcher már kiskorától kezdve egy igen súlyos betegségben, az úgynevezett dravet-szindrómában szenvedett, mely miatt folyamatos epilepsziás rohamok gyötörték. Eleinte 50-55 rohama volt havonta, a tüneteket azonban végül az orvosoknak sikerült visszaszorítani félévenkénti egy rohamra - írj a Bors.


Szülei abban reménykedtek, minden rendben lesz - ezért is érte őket váratlanul, amikor az egyik, szinte a semmiből jött roham után a kislány kórházba került. Az intézményben az orvosok már csak az agyhalál beálltát tudták megállapítani.


A szülők első gondolata, amikor felocsúdtak a gyász okozta sokkból, az volt, hogy Ella szerveit felajánlják másoknak. Végül a lányka szívét, tüdejét, máját, hasnyálmirigyét és veséit vették ki és adták öt súlyosan beteg gyermeknek.


“Amikor rájöttünk, hogy Ela nincs többé, nem akartuk, hogy bárki másnak is át kelljen élnie azt, amit nekünk. Ella miatt öt családnak nem kell a temetést terveznie."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában