Ország-világ

2015.05.20. 08:13

Tizenhét vörösiszap-katasztrófa károsult kért eddig kártérítést

Az állam kezességet vállal a vörösiszap-katasztrófában károsult magánszemélyek nem vagyoni kárának megtérüléséért, eddig hét személy esetében született kedvező döntés.

Eddig tizenheten adtak be kérelmet a vörösiszap-katasztrófa során károsult magánszemélyek közül nem vagyoni káruk megtérüléséért - írta a Magyar Nemzet szerdán.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízotti kabinetjének közlése szerint eddig hét személy esetében született kedvező döntés, a kormányhivatal a jogerős és végrehajtható határozatokat megküldte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) részére, amely a folyósítást végzi.

A lap emlékeztet: februárban lépett életbe az a kormányrendelet, amely biztosítja, hogy az állam kezességet vállal a vörösiszap-katasztrófában károsult magánszemélyek nem vagyoni kárának megtérüléséért. A kormány intézkedésére azért volt szükség, mert a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. (Mal) felszámolás alá került, ám a céget beperlő magánszemélyek - miután pert nyertek a Mal ellen - a hitelezői sor végére kerültek, így kevés esély volt arra, hogy jogerősen megítélt pénzükhöz hozzájussanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában