bűnügy

2021.02.11. 08:24

Tizenegy díler ellen emelt vádat az ügyészség

Tizenegy díler ellen emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint egy egyéni vállalkozóként dolgozó dorogi férfi munkaviszonyban alkalmazott egy férfit, akivel abban állapodott meg 2018 tavaszán, hogy ő finanszírozza amfetamin-beszerzését, az alkalmazott pedig a kábítószert megvásárolja, majd értékesíti, a hasznon ezután megosztoznak.

Az alkalmazott férfi az így beszerzett kábítószert további kilenc fogyasztónak értékesítette. Az egyéni vállalkozó férfi 2018 áprilisától 2019 márciusáig kábítószer értékesítéséből 1,1 millió forintra tett szert.

Az értékesítésbe további férfiak is bekapcsolódtak, ketten gépkocsival szállították a kábítószert a megadott helyszínekre. Az egyik férfi élettársa többször jelen volt a kábítószerek átadásánál, részt vett az értékesítésben is, fogadta a telefonhívásokat, a megrendeléseket közvetítette és az anyagi követeléseket adminisztrálta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a bűnszövetség nyolc tagjára fegyházbüntetés, három férfira pedig börtönbüntetés kiszabását kérte, tíz vádlottal szemben ezen felül vagyonelkobzást is indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában