Ország-világ

2018.11.20. 17:07

Terrorizmus - Legalább negyven ember halt meg, és hatvanan megsérültek egy öngyilkos merényletben Kabulban

Több tucat ember halt meg egy rendezvényteremben elkövetett öngyilkos robbantásos merényletben Afganisztán fővárosában, Kabulban.

Több tucat ember halt meg egy rendezvényteremben elkövetett öngyilkos robbantásos merényletben Afganisztán fővárosában, Kabulban. Az afgán egészségügyi minisztérium közlése szerint legalább negyvenen vesztették életüket és hatvanan sebesültek meg a helyi idő szerint hétfő esti támadásban.


Az egészségügyi tárca közölte: a robbantást vallástudósok találkozóján követték el. Azt egyelőre nem tudni, hogy a feltételezhetően iszlám vallástudósok a szunnita vagy a síita irányzatot követik.


Afganisztánban a tálib mozgalom véres harcot folytat a nemzetközileg támogatott kabuli kormány ellen, azonban a felekezet alapú erőszak a közép-ázsiai országban szintén aktív Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetre vall. A szélsőséges szunnita szervezet eretnekeknek tartják a síitákat, az utóbbi időben több támadást is elkövetett síita civilek ellen, és rendszeresen meggyilkolásukra biztatja híveit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában