Ország-világ

2018.06.04. 13:24

Terrorista toborzókat fogott az Orosz Biztonsági Szolgálat

Szíriai és afganisztáni terrorcsoportok számára harcosokat toborzó, 11 fős vallási sejt leleplezéséről számolt be hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) krasznodári

Szíriai és afganisztáni terrorcsoportok számára harcosokat toborzó, 11 fős vallási sejt leleplezéséről számolt be hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) krasznodári parancsnokságának sajtószolgálata. Az FSZB szerint a gyanúsítottak egy, a szolgálat által meg nem nevezett muzulmán hittérítőről készített videofelvételek lejátszásával propagálták a terrorizmust.


A vetítések étkezdékben és szálláshelyeken történtek. A sejt tagjai útvonalat építettek ki a radikálisok Szíriába és Afganisztánba juttatásához. Vezetőjük telefonon tartotta a kapcsolatot a terrorszervezetekkel. A csoport két tagja kirgiz volt. A gyanúsítottaktól tiltott vallási irodalmat koboztak el. A csoport két tagja ellen terrorcselekmény elkövetése címén eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában