Ország-világ

2019.01.28. 07:00

Télies útviszonyok megyeszerte, Fertőszentmiklós térségében jeges az útburkolat

A látási viszonyok mindenütt jók.

kisalfold.hu

21.10 - Útinform:


Az északkeleti országrész csapadékkal érintett területein a friss hó mennyiség 1 és 4 cm közötti. Másutt borult, felhős az idő.


A gyorsforgalmi, valamint a fő-és mellékutak burkolata többnyire vizes, vagy a síkosságmentesítés miatt sónedves, de az északi-északkeleti megyék csapadékkal érintett területein még télies útviszonyokra, északnyugaton pedig, Fertőszentmiklós térségében jeges, síkos burkolatra is számítani kell az alsóbbrendű utakon.


A látási viszonyok mindenütt jók, de Pest és Nógrád megye északi részein, valamint Körmend térségében 100 és 300 méter közé csökkenhet a látótávolság.


Általában mérsékelt a légmozgás. A hőmérséklet -2 és +2 fok között változik.


11.00 - Útinform:


A Dunántúl nagy részén vegyes halmazállapotú csapadékra készüljenek. Fejér-, Veszprém- és Pest megye nagy részén jelenleg is havazik, emiatt télies útviszonyok nehezítik a közlekedést, sok a baleset.


Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Tatabányánál az 55-ös és az 56-os km között a külső sávot lezárták, lelassult a forgalom!


Az ellenkező oldalon pedig, Budapest felé a 49-es km-nél egy baleset miatt csak a külső sáv járható.


9.45 - Medve-Vámosszabadi (hó)állapot:


"A reggeli sétám alkalmával ismét készítettem néhány képet az átkelőnél található kisebbik híd útviszonyairól, mely esetleg hasznosnak bizonyulhat az arra közlekedők számára.


A reggel kilenc órai állapotok szerint az út latyakos, de szerencsére járható. A közeledés akadály nélkül, a megszokott tempóban zajlik. A képek készítésének időpontjában sikosságmentesítés is történt" - írta a fotó mellé olvasónk.

 

Fotók


9.30 - Az időjárás miatt ma még nem egyirányúsítanak az 1-es főúton Győrben. 


Az 1-es főút Likócsi körforgalom és Ipar utca közötti szakaszának kapacitását bővítik. Az időjárás miatt szerdától egyirányúsítanak >>


8.30 - Útinform:


Az M1-es autópályán, Hegyeshalom felé Tatabányánál az 55-ös és 56-os km között a külső sávot lezárták.


Élénk a járműmozgás torlódásokra kell számítani Budapest felé az M3-as autópályán az M0-ástól befelé, valamint az M1-es és M7-es autópályák közös szakaszán. Az M0-s autóút déli szakaszán a forgalomtereléseknél mindkét irányban telítettek a sávok, torlódás van az M51-es autóúti csomópontnál az M1-es autópálya felé.


A Dunántúlon jellemzőn eső, elszórtan havas eső, míg Veszprém, Tatabánya, illetve Gödöllő körzetében ónos eső esik.


A gyorsforgalmi-, valamint a fő- és a mellékutak burkolata többnyire nedves, vagy a síkosságmentesítések miatt sónedves.


Mosonmagyaróvár és Ajka térségében, valamint az északkeleti országrészben kell télies útviszonyokra számítani, főleg egyes mellékúti szakaszokon.


Az előrejelzések alapján az esőzést több helyen havazás válthatja majd fel a kora délelőtti órákban. Bár a preventív védekezés miatt jelenleg nedves, sónedves a gyorsforgalmi- és főutak burkolata, az időjárási körülmények miatt mindenképpen lassabb haladásra, megnövekedett menetidőre kell készülni.

7.30 - A 8-as főúton Herend és Városlőd között forgalomkorlátozásra kell számítani, egy az út menti árokba hajtott kamion miatt a 73-as km-nél. 

Az M1-es autópályán a Győr felé vezető oldalon az 55-ös és 56-os km szelvények között a külső sávot lezárták.

6.35 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére hétfő éjfélig


FIGYELEM!!! A közlekedésre kifejezetten veszélyes időjárási helyzet (ónos esőre friss hóréteg) várható hétfő hajnali/reggeli órákban!


Vegyes halmazállapotú csapadék, tapadó hó


Az éjszaka folyamán egy intenzívebb csapadékzóna érte el térségünket. Ebből a Dunántúlon délnyugati felén eleinte többnyire eső lesz a jellemző csapadékforma, a középső országrészben viszont fagyott eső, ónos eső várható (a Börzsönyben azonban havazással kezd, ott a magasabb részeken várhatóan nem lesz folyékony halmazállapot). Kiemelten a reggeli órákban lehet, nagyobb mennyiségű ónos eső: Komárom, Fejér, Pest megyékben (valamint Veszprém és Nógrád egyes részein). Délelőtt északnyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra vált a csapadék formája. A dunántúli hegyekben kb. 5 cm-t elérő friss hóréteg várható, míg a Vértes-Cserhát tengelyben 5-15 cm tapadó hó is hullhat. Néhány cm-es olvadó hólepel szinte bárhol kialakulhat az ország területén, legkisebb eséllyel a délkeleti határvidék közelében.



6.00 - Az útinform közleménye


Putnok és Edelény környékén havazik. A Dunántúl nyugati és középső részén, eső, havas eső, Szántód körzetében ónos eső esik.


A gyorsforgalmi a fő-és mellékutak burkolata többnyire nedves, vagy a síkosságmentesítés miatt sónedves, a Dél-Alföldön találhatóak még elvétve száraz, vagy felszáradóban lévő szakaszok.


Szabolcs-Szatmár-Bereg megye alsóbbrendű útjain továbbra is latyakos, hókásás burkolatra kell számítani.


A déli, délkeleti szél az Alföld egyes részein megélénkül.


Mosonmagyaróvár, Kápolnásnyék, Lenti és Keszthely térségében párás, ködös az idő, a látótávolság helyenként 100 m alá is csökkenhet , máshol a látási viszonyok jók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában