Ország-világ

2018.03.14. 09:44

Tegyünk együtt azért, hogy kevesebb legyen a baleset a zebrákon

Töltse ki a rövid kérdőívet, és mondja el véleményét a hazai gyalogátkelő helyek jelenlegi kialakításával, biztonságával kapcsolatban!

A hazai közvéleményben - talán elsősorban a nemrégiben a köztudatba zebrazászlóként bekerült kezdeményezés okán - az utóbbi időben előtérbe került a kijelölt gyalogátkelő helyek (köznyelvben: zebrák), illetve azok biztonságának kérdése.


Közlekedési kérdésekkel is foglalkozó szakmai civil szervezetként a Kerékpáros Miskolc Egyesület szeretné megismerni a közlekedők (gyalogosok és járművezetők) véleményét a gyalogátkelőkről.


Az egyesület kérdőívében egyaránt rákérdez a válaszadók gondolataira a hazai zebrák jelenlegi kialakításával kapcsolatban, a szubjektív biztonságérzetre, valamint a válaszadók javaslataira a helyzet javításával és az átkelők biztonságosabbá tételével kapcsolatosan. A felmérés kiemelten foglalkozik továbbá a fogyatékkal élők közlekedésével és a gyalogosok mindennapi tapasztalataival.


Az egyesület célja, hogy a felmérés eredményét átadja azoknak a hatóságoknak, illetékeseknek, akik tehetnek a zebrák biztonságának növeléséért. Így együtt tehetünk valamit azért, hogy kevesebb legyen a baleset.


A Kerékpáros Miskolc Egyesület online kérdőíve, melynek kitöltése mintegy 12-15 percet vesz igénybe itt érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában