Ország-világ

2017.10.13. 13:50

Tatabányára 41 új autóbusz érkezik - megújítják a helyi buszközlekedést

Tatabányán 2018. január 1-től új szolgáltató jelenik meg a városi közlekedésben. Ezzel együtt teljesen megújul a járműpark, az összes városi autóbuszt vadonatújra cserélik. Minden busz klimatizált lesz, és modern utasinformációs rendszerrel szerelik fel őket.

Szeghalmi Balázs

Összesen 41 új autóbuszt szerez be Tatabánya a Modern városok program keretében, amelyből a legtöbb, 23 db Credo márkájú lesz. A kapcsolódó szerződést a Kravtex Kft. aláírta Tatabányán. A buszokat a Kravtex-Kühne Csoport gyártja, vázszerkezeteik Mosonmagyaróváron készülnek, készre szerelésük Győrben történik. A 23 buszból 20 db 12 méteres, 3 db pedig 13 méteres, növelt hosszúságú lesz.


A növelt hosszúságú Credo Econell 13 CiTY prototípusát tavasszal Győrben tesztelték, és Tatabánya a sikeres győri tesztnek is köszönhetően döntött a növelt hosszúságú szóló buszok beszerzése mellett. Ez a típus a kategóriájában kiemelkedő befogadóképességel rendelkezik, ezért arra is alkalmas, hogy az alacsony kihasználtságú csuklós buszokat kiváltsa.


A Credo buszok környezetbarát, Euro 6 emissziós besorolású motorral készülnek, alacsony saját tömegük miatt pedig nagyon kedvező az üzemanyag-felhasználásuk. Tatabánya a beszerzéssel mosonmagyaróvári és győri munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárul, hiszen minden egyes Credo busz legyártása körülbelül négy magyar munkahely egy évi megőrzését biztosítja. A Credo buszok vételár arányos magyar értékhányada 75-80 %. A buszok átadását a közelgő szolgáltatóváltás miatt rövid időn belül meg kell kezdeni, a buszok hamarosan már szállíthatók lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában