Ország-világ

2017.02.09. 08:18

Szigorodnak az otthoni fűtés szabályai

Az újonnan vásárolt fűtőberendezéseknek fokozatosan meg kell felelniük a komolyabb energiahatékonysági, károsanyag-kibocsátási elvárásoknak.

Folyamatosan szigorodnak a következő években a lakossági fűtési rendszerekre vonatkozó műszaki követelmények, amivel a hatóságok az energiafelhasználás hatékonyságának növelése mellett a levegőszennyezés csökkentését is el akarják érni - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában a Magyar Energiahatékonysági Intézet (Mehi) tanulmánya alapján.


A lap írása szerint a következő időszakban az újonnan vásárolt egyedi gázüzemű fűtőkészülékeknek és a szilárd tüzelésű kazánoknak fokozatosan meg kell felelniük a komolyabb energiahatékonysági, károsanyag-kibocsátási elvárásoknak.


Szalai Gabriella, a Mehi ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy az egészségesebb lakókörnyezet megteremtése jelentős nemzetgazdasági előnyökkel is jár, mivel ennek nyomán javul az lakosság egészségi állapota, csökkenthetők az egészségügyi kiadások.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában