Ország-világ

2014.10.08. 14:48

Százmilliós lakása van Óbudán Kósa Lajos feleségének

A lakás nem szerepel a leköszönő debreceni polgármester vagyonnyilatkozatában, mert nem az ő nevén van. Az Együtt-PM és a DK vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez.

origo

Az Origo hírportál az RTL Klub Híradójára hivatkozva azt írta, Kósát gyakran látják a lakásban a szomszédok, és maga is elismerte a televíziónak, hogy debreceni házukat cserélték el erre az ingatlanra még 2002 decemberében.

Arra a kérdésre, hogy miért nem beszélt eddig az ingatlanról, azt mondta, mert nem kérdezték.

Az egyik óbudai lakóparkban lévő, terasszal körbevett lakás a tévé szerint 155 négyzetméteres, négy és fél szobás, és az általuk idézett ingatlanszakértők szerint százmillió forint körül lehet az értéke.

A médiában megjelent hír miatt a Fidesz ügyvezető alelnökével és feleségével szemben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az illetékes parlamenti bizottságnál az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK).

[namelink name="Pápa Levente"], az Együtt-PM szövetség gazdaságpolitikusa szerdán, a III. kerületben, a szóban forgó lakásnál tartott sajtótájékoztatón azt mondta: kedden kiderült, hogy Kósa Lajos feleségének egy olyan lakása található a kerületben, amit Kósa Lajos nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában.

Közölte: Kósa Lajossal és feleségével szemben vagyongyarapodási vizsgálatot kezdeményeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), valamint az illetékes parlamenti bizottságnál vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek velünk szemben.

"A fideszes vezetők nem tudnak elszámolni vagyonukkal, olyan jövedelmekből tesznek erre szert, ami nem átlátható" - fogalmazott Pápa Levente, aki felháborítónak nevezte, hogy újabb hírek szerint [namelink name="Szijjártó Péter"] külgazdasági és külügyminiszter a balatoni nyaralója sokkal nagyobb mint azt korábban bevallotta, valamint [namelink name="Semjén Zsolt"] miniszterelnök-helyettesnek és családjának be nem vallott vadászháza és üdülője van.

Közölte, benyújtanak egy olyan törvénymódosító csomagot, amely lehetővé tenné, hogy a parlamenti képviselők húsz százalékának felhatalmazása alapján a NAV vagyongyarapodási vizsgálatot indítson.

Az Együtt-PM sajtótájékoztatója után néhány perccel [namelink name="Gréczy Zsolt"], a DK szóvivője is sajtótájékoztatót tartott a helyszínen. Ő is azt közölte: pártja vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez.

Hangsúlyozta: Kósa Lajosnak el kell számolnia azzal, hogy miből vette ezt a lakást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában