Ország-világ

2017.06.08. 15:52

Százezernél is több a koleragyanús eset Jemenben

Már százezer felé emelkedett a koleragyanús esetek száma Jemenben a járvány április 27-i kitörése óta - közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

"Eddig 101 820 koleragyanús esetről és 789 halálesetről érkezett jelentés az ország 19 kormányzóságában" - közölte Tarik Jasarevic, a WHO szóvivője.


A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a WHO által még május közepén kiadott jelentés szerint az összeomlás szélén áll a jemeni egészségügyi rendszer, amelyet jelentősen meggyengített az országban több mint két éve tartó polgárháború is. 


Az arab-félszigeti országban [namelink name="Abed-Rabbó Manszúr Hádi"] szunnita elnök csapatai 2014 szeptembere óta harcolnak a síita húszi felkelőkkel és az Ali Abdullah Száleh előző államfőt támogató milíciákkal. A lázadók ellen 2015 márciusában a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció is hadba lépett, és légierővel segíti a kormányt.


A Vibrio cholerae baktérium által okozott betegség elsősorban széklettel, hányadékkal és szennyvízzel, illetve az ezekkel érintkező nyers élelmiszerek révén terjed. A kolera erős hasmenéssel és hányással jár, ami gyors kiszáradáshoz, illetve akár halálhoz is vezethet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában