közös érdek

2020.06.06. 11:20

Századvég: nagy a jelentősége Orbán Viktor minszki látogatásának

A Századvég vezető külpolitikai elemzője úgy látja, hogy nagy a jelentősége Orbán Viktor miniszterelnök minszki látogatásának, mert azt jelenti, hogy Magyarország ismét egy lépéssel a Fehéroroszországra gazdasági szankciókat kiszabó Európai Unió előtt jár.

Halkó Petra az M1 aktuális azt mondta: az Európai Unió és Fehéroroszország érdeke is az lenne, hogy növeljék az áruforgalmat a két térség között, ezt azonban fékezik a szankciók, ezért azokat minél hamarabb fel kellene oldani.

Magyarország és Fehéroroszország közös érdeke a szoros együttműködés mind politikai, mind gazdasági értelemben. A két ország exportügynöksége ennek érdekében megállapodást kötött, és az Eximbankban létrehoznak egy 40 millió eurós hitelkeretet a két ország vállalkozásai együttműködésének finanszírozására – mondta.

A nukleáris együttműködési megállapodással kapcsolatban úgy vélekedett: nagy lehetőség a magyar nukleáris mérnököknek, hogy tapasztalatot szerezhetnek a Fehéroroszországban szeptembertől működő atomerőműben, mert annak technológiája hasonlít a Paks-2 technológiájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában