Ország-világ

2019.04.16. 10:51

Századvég: a bevándorláspárti országok kétségbe vonják a demokratikus értékeket

A bevándorláspárti országok - élükön Svédországgal - mindent alávetnek a migrációs politikának - mondta Halkó Petra.

MTI

A Századvég Alapítvány nemzetközi elemzője úgy értékeli, a bevándorláspárti európai országok kétségbe vonják a demokratikus értékeket az unión belül azzal, hogy szankciókat vezetnének be a bevándorlásellenes országok ellen.


[namelink name="Halkó Petra"] kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, a bevándorláspárti országok - élükön Svédországgal - mindent alávetnek a migrációs politikának, kényük-kedvük szerint akarnak uniós szabályokat módosítani, és politikai nyomást gyakorolnak a bevándorlásellenes országokra.


Ezzel és a szankciókkal - például az uniós támogatások megvonásával - erőfölényt szeretnének mutatni, és nyilvánvaló üzenetet akarnak küldeni az állampolgároknak - tette hozzá.


A szakértő kitért arra is: a migránskártyák rendszere megkérdőjelezhető, mert nem történik azonosítás a kibocsátásukkor, és nem lehet nyomon követni, hogy ki, mire használja azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában