Ország-világ

2018.08.17. 13:41

Szakértő: a gyenge államstruktúra okozza az Afrikából induló migrációt

Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak - mondta Marsai Viktor.

A Migrációkutató Intézet vezető kutatója szerint elsősorban Afrika gyenge államstruktúrája és a kontinens túlnépesedése okozza a folyamatos migrációt.


Marsai Viktor az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában azt mondta, Afrika, gyenge közigazgatása miatt, nem képes az alapvető szolgáltatások biztosítására.


Az emberek a modern telekommunikációs eszközök segítségével látják, hogy a világ más részein magasabb az életszínvonal, és ezért útnak indulnak - közölte.


Hozzátette: az Európai Unió a migráció megfékezésére anyagi támogatást nyújt egyes afrikai térségeknek, legutóbb Nigerrel kötött megállapodást, miszerint 610 millió eurót és technikai segítséget nyújt az országnak.


A kutató arra is kitért, hogy míg az ezredforduló utáni években Észak-Afrikából és Kelet-Afrikából érkeztek nagy számban illegális bevándorlók Európa, illetve Közel-Kelet felé, addig most a nyugat-afrikai térségből is egyre többen indulnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában