EJHA

2020.10.08. 09:19

Soroshoz köthető szervezet érzékenyítené a gyerekeket

Az Emberi Jogi Nevelők Hálózata írta az országos botrányt kavaró LMBTQ-mesekönyv munkafüzetét.

Soros György által támogatott szervezet, az EJHA – Emberi Jogi Nevelők Hálózata készített munkafüzetet az országos botrányt kavaró Meseország mindenkié című könyvhöz, amelyet alsó tagozatos pedagógusoknak szánnak. Az EJHA nem mellesleg annak a Budapesti Európai Ifjúsági Központnak a programjait bonyolította és bonyolítja le a mai napig, ami az Európa Tanács intézményeként diplomáciai védelmet élvez a Horn-kormány jóvoltából 1995 óta – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A Labrisz Leszbikus Egyesület által kiadott könyv mellé készült munkafüzetben a gyerekeknek meg kell válaszolniuk például azt, hogyan fogadta volna be a közössége a mesehőst, ha ő férfiból nővé változik. A foglalkozásterv a 13. oldalon, a gyermekek érzékenyítéséhez az alapvető emberi jogokat is felhasználja, manipulatív célból. Az oldalon felbukkan egy részlet a Soros Alapítvány 1995-ben kiadott Emberi jogok egyetemes nyilatkozata gyerekeknek című könyvéből, amelyben felsorolják, kiknek vannak azonos jogaik. A következő oldalon a munkafüzet „konstruktív vitára” biztatná a gyermekeket, többek között ezzel a kérdéssel: „Miért várják el tőlünk, hogy a fiúk csak fiús dolgokat, a lányok csak lányos dolgokat csináljanak?”

Korábban a PestiSrácok arról írt, az EJHA a tréningek segítségével a 11–13 évesek számára rendez érzékenyítő képzéseket a diszkrimináció, iszlamofóbia, xenofóbia, menekültek, gyűlöletbeszéd, rasszizmus, homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek jogai tárgykörökben. Az EJHA tagja az a Vera Ivanovna, aki a Budapesti Európai Ifjúsági Központ (BEIK) ősszel indult érzékenyítőprogramjait is szervezi.

A BEIK 1995-ben nyitotta meg kapuit Budapest belvárosában az Európa Tanács első, az egykori keleti tömb országában létesülő intézményeként, amely így diplomáciai védelmet élvez Magyarországon. A Horn-kormány még ebben az évben megállapodást, úgynevezett székhelyegyezményt kötött az Európa Tanáccsal, amelyben rögzítették a működési feltételeket. A programok színvonaláért, a vendégek személyes kényelméért és ellátásáért teljes egészében az Európa Tanács felel.

Az EJHA-n kívül az Emberség Erejével Alapítvány is végzett érzékenyítéseket a budapesti ifjúsági központban, az sem mellékes, hogy Nyirati András alapítványa félmillió dollárt kapott céljaira Soros Györgytől. A 47 ország adófizetőinek pénzén fenntartott, a diplomáciai védettség előnyeit kihasználó BEIK jelenleg is folytatja együttműködését a különböző Soros-szervezetekkel, otthont adva a nyílt társadalom ideológiáját hirdető és tanító szervezeteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában