Somogy megye is kiáll a nemzeti régiókért indított petíció mellett

A Somogy megyei közgyűlés is csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács felhívásához, amely a nemzeti régiók létrehozását hivatott sürgetni az Európai Unió fórumain.

A közgyűlés pénteki döntése felkéri Somogy megye minden európai uniós polgárát, hogy a nemzeti régiók létrehozásának támogatása érdekében aláírásával támogassa azt a petíciót, amelynek sikeréhez 2020. május 7-ig egymillió érvényes aláírásnak kell összegyűlnie az Európai Unió hét tagállamából.

A kezdeményezés célja, hogy az azonos kultúrájú, identitású, egy régióban élő népcsoportok – amilyen például a székelység – lehetőséget kapjanak érdekeik érvényesítésére az Európai Unióban, és a többségi társadaloméval megegyező esélyekkel juthassanak hozzá a fejlesztési forrásokhoz.

Amint arról portálunk is beszámolt, több települési és fővárosi kerületi önkormányzat után a megyék közül elsőként Csongrád megye állt a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtése mellé, csatlakozásra biztatva polgárait.

Ön így írhatja alá a petíciót

A polgári kezdeményezést ezen a linken, a „Támogatom” fülre kattintva interneten keresztül bárki aláírhatja. Szükség esetén a kitöltéshez az anyaországi magyarok " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az itt található videóban kaphatnak segítséget, az erdélyi magyarok pedig itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában