ünnepség

2021.06.16. 22:33

Soltész: megerősödtek a karitatív szervezetek

A beruházások az ország különböző területein valósultak meg annak érdekében, hogy ha baj van, minél gyorsabban elérjék a rászorulókat itthon és a határon túl

Debrecen, 2021. június 16. Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Pósán László, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (b-j) a segélyszervezet debreceni szociális és fejlesztõ központjának átadásán 2021. június 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az elmúlt tíz évben „fantasztikus összefogás” eredményeként megerősödtek a hazai karitatív szervezetek – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Debrecenben, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztő központjának átadó ünnepségén.

Soltész Miklós egyedülállónak nevezte az európai uniós és hazai forrásokból megvalósított fejlesztéseket, mint mondta, „ilyen az unióban nem volt, más ország nem írt ki ilyen pályázatokat”.

A támogatás teljes összege 4,5 milliárd forint volt, ebből hat karitatív szervezet – öt egyházi, illetve a vöröskereszt – 650-650 millió forintot használhatott fel infrastrukturális fejlesztésekre, további három kisebb szervezet pedig 200-200 millió forint támogatást kapott – ismertette Soltész Miklós.

Hozzátette: a támogatásban részesült szervezetek 31 településen, 46 helyszínen fejlesztett, elkészült 10 nagy logisztikai bázis és raktárközpont, illetve további 36 regionális központ.

A beruházások az ország különböző területein valósultak meg annak érdekében, hogy ha baj van, minél gyorsabban elérjék a rászorulókat itthon és a határon túl – magyarázta Soltész Miklós.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója azt mondta, harmincéves segélyszervezetük ilyen mértékű infrastrukturális támogatást még nem kapott.

Jelezte: a fejlesztések keretében új szociális intézményt hoztak létre Vizsolyban és Debrecenben, illetve bővítették a kastélyosdombói és a miskolci központ tevékenységi körét, míg Debrecenben, Miskolcon és Kastélyosdombón három új raktárbázis is felépült.

Ezek a beruházások közösségi pontként is működnek, így a szervezet a gyermeknevelésben is komolyabb feladatot tud vállalni – mondta Lehel László.

Hozzátette: Debrecen kiemelten fontos terület a számukra, 1992-ben a városban nyitották meg első intézményüket.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere kiemelte: a város örömmel segíti az Ökumenikus Segélyszervezet aktivistáit, a „gondoskodó város” programban saját költségvetéséből is támogatja a rászorulókat.

Hatékonyan működik Debrecenben az önkormányzatot, az egyházakat, civil szervezeteket és vállalkozásokat tömörítő karitatív testület, aktivistáik mindig „ott vannak, ahol szükség van rájuk” – tette hozzá a polgármester.

A debreceni szociális és fejlesztő központot a nemzeti színű szalag átvágásával Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Soltész Miklós, Lehel László, Papp László és Pósán László fideszes országgyűlési képviselő adta át.

Borítókép: Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és Pósán László, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) a segélyszervezet debreceni szociális és fejlesztő központjának átadásán 2021. június 16-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában