SMS 07.08.

Ovi-vita

• Nagyon örülünk, hogy nyárra ennyire fontos lett az anyukáknak gyermekeik érdeke. Sajnos év közben kevés az ilyen tapasztalatunk. Aki ennyire irigyli az óvónők szabadságát, annak ajánlom figyelmébe az országban több helyén működő pedagógiai főiskolát. Hajrá! Mi nem irigykedünk! Nem a szabadságért, „nagy” fizetésért dolgozunk, hanem hivatástudatból.
Egy óvónő a sok közül
• Az óvodavita kapcsán elszomorító tapasztalni, mivé lett a mai fiatal édesanyák egy része. „Intelligens anyagépek” – beprogramozva, jogaikkal körülbástyázva, tele önzéssel, hatalmas adag öntudattal, anyai érzések nélkül. Kedves anyukák! Tudják, úgy helyes, ha az ember először olvasgat – témánk okán Ranschburgot, Tordát, Piklert, Piaget-t –, s csak azután írogat… Ebben az esetben önök is tudni fogják például, mitől magatartászavaros a gyerekük…
Egy anyuka, aki annak idején kora délutánonként a busztól az oviig szinte futott a kisfiáért
• Óvónő! Talán azon kellene elgondolkodni, hogy miért lettél óvónő. Nem ott a helyed! Sajnálom a kicsiket, akik hozzád kerülnek.
Ebi, Győr

Válasz az alpolgármesternek

• Tisztelt Eredics úr! Valóban lehangoló az emberek hangulata, mert egy eladósított országban egyre rosszabbul és szegényebben élnek. Arról, hogy ez ne így legyen, s legyen okuk örülni az embereknek, maguknak, politikusoknak kellett volna tenni. Egy reményünk lehet: jövőre talán változik valami!
• T. Eredics úr! Megkönnyeztem lélekemelő sorait. Családom anyagi helyzete a rendszerváltás óta valóban látványosan javult. Mindezt a törvények kijátszásával, ügyeskedéssel, csalással értem el. Nem vagyok rá büszke, de tisztességes módon ez soha nem sikerült volna, és ma is csóró, megkeseredett vagyok. Törvényeikkel, átgondolatlan rendeleteikkel csak gátolták az ország és az én előrejutásomat. A hatalomért, pozícióért folytatott harcukkal csak bosszantottak, megmérgezték napjaimat. Örömködésre tehát semmi oka nincs, inkább vizsgálja meg ön is a rendszerváltás óta történt gyarapodását, ahogy én is tettem.
K., Győr
• Eredics úr! Próbálja meg az én rokkantnyugdíjamból – 27 ezer forint – magát magával összehasonlítani, és meglátja, mekkora a jólét! A fizetett hirdetéseik szánalmasak.
Rák
• T. Eredics úr! Azt nem tudják ellopni, amink nincs (elégedettség). Az elégedetlenség emberi gyarlóság, ami jó. E tulajdonság nélkül kőbaltával vadásznánk még ma is!
Figyő
• Gratulálok dr. Szilveszter Péternek a kitüntetéshez. Türelme, végtelen szaktudása kitűnő, csak így tovább, doktor úr!
Egy anyuka, aki önnek köszönheti kislánya életét
• Csütörtökön szerettem volna időpontot kérni a győri bőrgyógyász-szakrendelésre. Szeptemberre kaptam volna. Lehet, azért, hogy a magánrendelést válasszam?!
Csusza
• Az abdai oviba nemhogy nyáron, de év közben sem viheti az a szülő a gyerekét, aki otthon van és nem dolgozik. Ha viszed is, 12.30-kor haza kell vinni.
Nagyi, Abda

Egyéb témák

• Tisztelt parlagfűkommandó! A Galántai út elején 1 méter magas a parlagfű! Kinek kellene lekaszálni?
Anita, Győr
• Spanyolország, Banyoles-kupa, kézilabda: a gárdonyis ’93-as, ’94-es születésű lányok és a ’89-es, ’90-es lányok elsők lettek, a fiúk meg másodikak. Miért nem az a sportág kap támogatást, amelyik hemzseg a tehetségektől?
Dante
• Móvári kádkőgyártó melósoknak! Legyetek szívesek, nyilatkozzatok, hogy ti is 5 heti bért kaptok a tulajdonosotok jóvoltából?
Tibi Me
• Gratulálok az egyedi falunap szervezőinek az összefogásért és a kitartó munkáért. Nagyon jól éreztük magunkat.
Egy egyedi egyed
• Tisztelt Yard! A Yard ugye rendőr? Mert az arrogancia, amiről kérdeztem – a magas ló –, az süt az írásodból. Mellesleg a ló nem csak zabbal, és nem üzemel.
Kérdező
• Ewergeen boys! A Foton Sopronnak vége! Sopronban mindig is egy csapat volt és lesz! Ti csak meg voltatok itt tűrve!
Zsuga
• Enyhe zaklatásnak tűnik a reggel munkába tartó rendes autósok csoportos rendőri ellenőrzése! Miért?
Egy reggelente munkába járó
• Sznob! A horvát vendéglátós talán a két szép szemedért adja a rántott húst? Neki csak egy külföldi vagy, akárhogy is mosolyog!
• T. Anonim! Önnek tökéletesen igaza van. A számok tények. Egyetlen ember elbocsátása is rettentő sok, főleg annak, akit érint. Csakhogy én azt a demagóg, hangulatkeltő csúsztatást kifogásoltam, hogy havonta zárnak be gyárakat a városban. Mert ez nem igaz! Természetesen az is sok, ha évente-kétévente történik ilyen. Átszervezés, leépítés a piacgazdaságban van, volt és sajnos lesz is. Reméljük, minél kevesebb.
Üdv.: Polgm. szóvivő
Hideyoshi
• Emberek! Ébresztő! A Mol ismét arcul üt minket! Itt az ideje, hogy egymásért és ne egymás ellen harcoljunk!
Ati Győrből
• Nekem csak az a kérdésem, hogy mire szedik a súlyadót, ha kéthavonta kell a 20.000 forintos lengőkarokat cserélni az autókban. Ha senki nem fizetné, levennék az összes rendszámot? Ki tankolna? Meddig nyeljük az adózást ellenszolgáltatás nélkül? A német utak azért nem kátyúsak, mert az anyagot bele- és nem elrakják!
Magyar birka
• T. Illetékes! Örömmel vennénk, ha a Lajta u. elejéről a dinnyeárus elköltözne. Az amúgy is szűkös parkolót ne foglalja el, ott tárolva pótkocsis tehergépkocsiját. Egyébként a parkolón keresztül kerékpár- és gyalogosforgalom bonyolódik – balesetveszély!
• Nyolc évvel ezelőtt minden jegyzőtől engedélyt kellett kérnünk a zenélős árusításhoz. Ennek járjatok utána! Volt, ahol nem kaptuk meg!
Kistesó
• Egy boltos, Zord és a többiek! Nyafogós, nyápic banda! Ezek a zenélő autók sok embernek a megélhetését biztosítják! Igenis szükség van rajuk! Olcsóbb, gyorsabb és kedvesebb a kiszolgálás! Engem nem zavarnak, sokkal inkább az zavar, hogy itt marjátok egymást! Nevetségesek vagytok!
Cinci

• Egy Liszt utcainak. Nem a kukától, hanem a disznóktól van büdös, amit a régi tsz-telepen tartanak. Ha a parlagfűért büntetés jár, akkor a szag miatt miért nem?

• Faluhelyen valamikor minden háznál voltak sertések, tehenek, mégsem bántotta senki orrát a szag. Aki nem tudja elviselni, menjen városra lakni, benzingőzös levegőt szívni. Talán az illatszerboltban állítják elő a húst?!
Mami
• Arra lennék kíváncsi, hogyha a Mol árat emel, akkor miért emelnek a többiek is. Az igaz, hogy ők is a Moltól veszik, de ha nem emelnének a Mollal együtt, akkor sokkal nagyobb forgalmuk lenne, mint amekkora van és nem itt tartanánk, ahol tartunk. Szerintem.
Ati Győrből

• T. N. B.! Akkor a te falud kivétel. Nálunk is két bolt van, de az árak elég magasak, így kénytelen az ember Győrben vásárolni. De amióta jár a mozgópékség, például azóta a boltban is tudják 10 forintért adni az eddig 20 forintos zsemlét és olcsóbban a kenyeret. Legalább ennyi eredménye van a zenélő autóknak.
Anyuka
• Nagyon sok családot zavar Tét „városban” a büdös, ami hétköznap és hétvégén is terjeng. Két éve már próbáltunk segítséget kérni. A megállapodást eddig tartották be. Most talán arra gondolnak, hogy mi is elfeledkeztünk róla, pedig nem.
Liszt Ferenc utcai család
• T. NoShit! Hidd el, nemcsak téged zavar, hanem minket is, szintén ebből az utcából. Pár éve – merthogy ez nem új keletű gond – azt elértük, hogy a reflexes környezetvédők kijöttek. Eredmény: pár hónapnyi bűztelenség! Tényleg tegyünk valamit! Talán hívjuk meg a polgármestert egy esti illatos szalonnasütésre?
Szisz, Tét

• Tisztelt polgármester asszony! Ha nem falubelieket küldtek volna ki az utcából, akik a légynek sem ártottak, akkor ez az SMS nem született volna meg!
Cory
• Én is falun élek. A zenélő kereskedők és az állati illatok nem zavarnak. A kedves szomszéd viszont igen. Minden áldott nap – nyáron is! – a kéményéből szálló koromtenger a frissen mosott ruháimat díszíti. Esetenként a lakást is!
Kutyus
• Nemrég érkeztünk meg spanyolból a kézicsapattal! Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönettel tartozunk érte Feri bácsinak, Péter bácsinak és a két sofőrnek, Zoli bácsinak és Tamás bácsinak. Gratulálok mindhárom gárdonyis csapatnak!
Egy volt nyolcadikos gárdonyis

• N. B.! Kis faluban lakom, 3 bolt van, az egyik velem szemben, kismama vagyok, zenélő autótól veszem a kenyeret, mert finom és másnapra nem savanyú, nem morzsálódik.
Anita
• Kérdem az illetékesektől, akik felemelhetnék szavukat a Mol árpolitikájával szemben, hogy ha személyi használatú gépkocsijaikat nem a mi adóforintjainkból finanszírozottan, hanem saját zsebből kellene tankolniuk, akkor is ilyen csendes beletörődéssel szemlélnék-e az üzemanyagárak alakulását?
Kis kíváncsi
• Kedves Gazdim! Már éhes, szomjas és fáradt vagyok, de szeretlek és még mindig várlak az ipari park szentiváni út felőli oldalán.
A te hűséges fekete keverék kutyusod
• Gratulálok az Abdának! Amikor ilyen kevés gólt rúgunk, az ifiből miért nem olyan játékosokkal fiatalítunk, akik beilleszkedve a csapatba ezen segíthetnének?
Anita
• Tisztelt Egy pedagógus! Te kéred, hogy vállalja nevét a hálás szülő? Úgy, ahogy te is vállaltad, igaz? És mit lehet egy köszönő SMS-en félreérteni?
Kira

Gyász
„Egész életeden át szívesen dolgozva, szerényen éltél, most bánatot ránk hagyva, csendesen elmentél. Örök álom zárta le drága szemed, megpihenni tért két dolgos kezed. Drága Édesapám, Nagyapánk, Isten Veled! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett édesapám, nagyapánk, SZABÓ BÉLA életének 93. évében csendesen elhunyt. Temetése 2019. október 23-án (szerdán) 14 órakor lesz a fertőd-süttöri temetőben. Előtte, 13.30 órakor engesztelő szentmisét mondatunk. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Elgyötört testem örökre megpihent, Uram, fogadd be hozzád lelkemet! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSISZÁR LÁSZLÓNÉ szül. Szalai Mária Magdolna életének 79. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 25-én, pénteken 13.30 órakor lesz a röjtöki temetőben. Előtte az engesztelő szentmise 12.45 órakor lesz a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Elhagytad a házat, amit úgy szerettél, itt hagytál mindent, amiért küzdöttél. Örök álom zárta le drága szemed, megpihenni tért két dolgos kezed. Drága Édesanyánk, Isten Veled! Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PÉTER-WERR MARGIT Mancika volt fogorvosi asszisztens, pannonhalmi lakos 78 éves korában elhunyt. Szentmisével egybekötött búcsúztatása 2019. október 25-én, pénteken 15 órakor lesz a győri Szent Imre-templomban. Gyászoló család
„Elmegyek, mert el kell mennem... az elválás nagyon nehéz... belátom! Szólítottak, nincs mit tennem... isten veled, földi élet, család, s barátok!” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett testvérünk, sógorunk, rokonunk és barátunk, SIMON LAJOS „CSUCSU” börcsi születésű, rábapatonai lakos életének 67. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2019. október 25-én, pénteken 16 órakor lesz a börcsi temetőben. Előtte engesztelő szentmise 15.15 órakor lesz a római katolikus templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló család
„Hirtelen mentél el, köszönni sem tudtál, örökre lecsuktad csillag szemed. Vigyázunk az álmodra, te csak aludjál! Kedves Szerettünk, Isten Veled! Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesanyánk, nagymamánk, dédink, anyósom és rokonunk, HIDEG JÁNOSNÉ szül. Benczik Irén csornai lakos életének 82. évében csendesen elhunyt. Temetése 2019. október 24-én 15 órakor lesz a csornai Szent Antal-temetőben. Engesztelő szentmise a temetés napján, 18 órakor a helyi premontrei templomban. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útján elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Megpihen a dolgos apai szív, áldás és hála övezi a sírt. Szerető férj voltál, drága édesapa, nagyapa, bánatos családodnak most az őrangyala. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szerető Férjem, Édesapánk, Nagypapánk, Dédnagypapánk, Testvérem és Rokonunk, GRÁFI JÓZSEF életének 96. évében elhunyt. Temetése 2019. október 24-én, csütörtökön 15 órakor lesz az öttevényi régi temetőben. Előtte, 14.15 órakor engesztelő szentmisét tartunk az evangélikus templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban osztoznak. Gyászoló Család
„Mikor az erőm elhagyott és lelkem roskadozva vittem, csendesen és váratlanul átkarolt az Isten. Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY LÁSZLÓ F.f.M.g-i szőlő-, gyümölcstermesztési szaktechnikus életének 76. évében elhunyt. Temetése 2019. október 25-én, pénteken 10.30 órakor lesz a soproni Szent Mihály-temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban velünk éreznek. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
„Szeretteim, én már elmegyek, küzdöttem sokat, de már nem lehet. Az örök haza vár, isten veletek. A lelketek mélyén mindig ott leszek, soha ne felejtsetek. Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS ANTAL volt Győr, Földes G. utca 13. sz. alatti lakos életének 69. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 24-én, csütörtökön 14 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójából. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Gyászoló szerettei
„Váratlanul élt halálod, búcsú nélkül mentél el, aludd szépen örök álmod, soha nem felejtünk el. Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, testvérünk, apósunk és rokonunk, TRIPAM MIKLÓS életének 80. évében váratlanul elhunyt. Temetése 2019. október 24-én, csütörtökön 14.30 órakor lesz a beledi temetőben. Előtte az engesztelő szentmise 14 órakor kezdődik a helyi templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatom mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága édesapám, KATÓ IMRE 87 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása október 25-én 12 órakor lesz a szili temetőben. Előtte engesztelő szentmise a helyi templomban. Egyben köszönetet mondok mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászomban osztoznak. Gyászoló lánya
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALÁZS CSABA a Horváth Lovas Kft. dolgozója 56 éves korában, hosszú szenvedés után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2019. október 25-én, pénteken 17 órakor lesz a győrzámolyi temetőben. Előtte, 16.15 órakor engesztelő szentmisét tartunk a helyi templomban. Egyúttal köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk, hogy BALOGH GYULA ácsi születésű, kónyi lakos életének 70. évében elhunyt. Temetése október 25-én 15 órakor lesz a kónyi temetőben. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy édesapám, nagypapánk és rokonunk, MAGYAR ATTILA SÁNDOR (régi közmű-dolgozó) életének 73. évében váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 25-én, pénteken 15 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető régi ravatalozójában. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARCZA KÁROLY életének 75. évében csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2019. október 25-én, pénteken 14 órakor lesz a győr-nádorvárosi köztemető új ravatalozójából. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban osztoznak. Kegyeletüket, kérjük, egy szál virággal róják le. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel emlékezünk VARGA LÁSZLÓNÉ szül: Nyikos Anna halálának 15. évfordulóján. A múló évek nem felednek, nem halványul emléked, mert a szeretet, amit adtál, egy életre emlékeztet Rád. Szerető férjed és fiad.