Ország-világ

2016.12.30. 17:42

Robbanás rázta meg Balatonfűzfőt

Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz péntek délután Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: a lángok körülbelül 70 négyzetméteren csaptak fel, az oltáson fűzfőgyártelepi, pétfürdői, veszprémi, székesfehérvári és siófoki tűzoltók dolgoztak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. 


Kora este közölte: a lángokat a több mint húsz tűzoltó már megfékezte, jelenleg az utómunkálatokat végzik.


A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a környéken, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség - tette hozzá a szóvivő. 


A katasztrófavédelem honlapjának tájékoztatása szerint a mentők egy embert kivizsgálásra kórházba vittek.


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte: "eddig ismeretlen eredetű robbanás történt Fűzfőgyártelep közelében egy üzem területén". 


Az oltás és az utómunkálatok idejére a rendőrség a 7213-as utat teljes szélességében lezárta, a forgalmat a 72-es főútra terelik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában