Ország-világ

2017.01.04. 08:40

Rekord! Soha annyi telitalálatos szelvény nem volt a lottón, mint 2016-ban

A tapasztalt lottózókat is meglepheti, hogy összesen 25 telitalálatos szelvénynek örülhettek a két hazai lottójátékon tavaly.

Szeghalmi Balázs

"Az Ötöslottó főnyereményét december közepéig kilencen ütötték meg, azaz kilenc telitalálat született 356 millió és 1,5 milliárd forint közötti főnyereményekkel. Átlagos évben mindössze háromszor-négyszer viszik el a főnyereményt az Ötöslottón" - kezdte a Szerencsjáték Zrt. sajtóirodája.


Hiba nélkül ikszeltek


A Hatoslottón tizenhat telitalálatos szelvényt adtak fel. Az utolsó nagynyereményt karácsony első napján húzták ki. Idén mindkét számsorsjátékban akadt olyan alkalom - az Ötoslottón a 26. héten, a Hatoslottón 16. héten -, amikor hárman egyszerre ikszeltek hiba nélkül és így osztozhattak a főnyereményen.


A telitalálatos nyeremény-kifizetések összege meghaladta a 8,8 milliárd forintot. "A nyertesek inkognitójának megőrzése érdekében nem áll módunkban információt kiadni arra vonatkozóan, hogy pontosan hol adták fel a szelvényeket" - válaszolt kérdésünkre a sajtóiroda.


Milliókat felejtettek a kasszában


A nyereményigénylést a sorsolás napját követő 90 napon belül lehet benyújtani. Amíg a kisebb nyereményekről esetenként megfeledkeznek a játékosok, az át nem vett nagynyeremény meglehetősen ritka, bár előfordult már ilyen is. Az Ötöslottó esetében néhány éve 430 millió forintért nem jelentkezett a nyertes. A Hatoslottó történetében 2000-ben egy 225 millió forintos főnyeremény nem kellett senkinek. Tavaly minden jelentős összeget felvettek a szerencsések. A témát innen folytatjuk csütörtökön.


 

Felvételünk a belvárosi Aradi Vértanúk útján készült. Fotók: Mészáros Mátyás

Felvételünk a belvárosi Aradi Vértanúk útján készült. Fotók: Mészáros Mátyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában