Ország-világ

2021.01.26. 14:34

Reagált a térség fideszes parlamenti képviselője a gyöngyösi polgármester botrányára

Szomorú, hogy a város első embere, aki járvány idején felelős a védekezésért, az önérdekét minden elé sorolta és nem volt képes korlátozni magát.

Jogosulatlanul juthatott hozzá a Covid-19 elleni védőoltáshoz Gyöngyös polgármestere, a 2019-es önkormányzati választáson a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltjeként indult Hiesz György – írja a Pesti Srácok.

A politikus akkor kaphatta meg a vakcinát január elején, amikor a járványügyi szabályok szerint csak az egészségügyi és intézményi dolgozók, valamint az egészségi állapotuk miatt veszélyeztetett betegek, vagy veszélyeztetett munkát végzők voltak jogosultak arra.

A történtek még inkább megvilágítják azt az erkölcsi mélységet, amelynek egyik megnyilvánulásaként a baloldal folyamatosan a kormány által preferált tömeges oltás ellen heccel, miközben prominensei a színfalak mögött a szabályokat áthágva oltatják be magukat a saját érdekükben.

A történtekre reagált a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízottja is. Horváth László szerint az idősbarát polgármesteri címére oly büszke, nyolcvan-kilencvenéves helyiekkel rendszeresen fotózkodó Hiesz György lopakodva előzte be azokat az idős és beteg gyöngyösi embereket, akik fegyelmezetten várnak arra, hogy az oltási terv szerint sorra kerüljenek.

Szomorú, hogy a város első embere, aki járvány idején felelős a védekezésért, az önérdekét minden elé sorolta és nem volt képes korlátozni magát.

Vannak a jogosultak, és vannak az egyenlőknél egy kicsit egyenlőbbek

A Pesti Srácok értesülései szerint az aznapi felhasználásra kiolvasztott védőoltás-mennyiségből egy intézményi oltás után érkezett vissza néhány vakcinaadag a gyöngyösi kórházba, melyek felhasználására már csak egy óra állt rendelkezésre. A gyöngyösi kórház a protokoll szerint ekkor értesítette a gyöngyösi háziorvosokat, hogy az oltási terv alapján – koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt – legindokoltabb helyiek körében használják fel a megmaradt vakcinákat.

Hiesz György polgármester röviddel ezt követően jelent meg a kórházban és kérte maga számára az oltást, melyet az oltóanyag felhasználhatósága miatt kényszerhelyzetben lévő orvos be is adott neki, ennek több kórházi dolgozó is szemtanúja volt.

Hiesz György eddig nem tájékoztatta a gyöngyösieket erről az eseményről, így nem derült ki az sem, hogy volt-e bármilyen jogosultsága az oltásra. A leginkább nyugtalanító kérdés a gyöngyösiek körében az, hogy a polgármester az oltási protokoll szerint valóban jogosult, idős, beteg, vagy veszélyeztetett munkát végző gyöngyösiek elől vette-e el a védettség lehetőségét.

A Gyöngyösön terjedő történet egyértelmű tisztázása a polgármester érdekében is áll, ezért a lap szerkesztőségének munkatársai igyekeznek elérni a polgármestert, amennyiben Hiesz György válaszol megkeresésükre, cikküket frissítik.

Hiesz kilépett az MSZP-ből, majd elfogadta volt pártjának támogatását

Korábban a Pesti Srácok is beszámolt róla, hogy Gyöngyös baloldali polgármestere 2018-ban elhagyta a süllyedő hajót, kilépett az MSZP-ből és bejelentette, hogy politikai pályafutását függetlenként folytatta tovább. Döntését drámai hangú nyilatkozatban, könnyekkel küszködve tárta a nyilvánosság elé. Az MSZP egykori alapítója hamar feldolgozta ezt a sajtóban feldomborított traumát, és örömmel elfogadta a DK, az MSZP és a Momentum támogatását a legutóbbi önkormányzati választásokon.

A baloldali városvezető felelőtlen gazdálkodásával kapcsolatban azt is megírták, hogy Hiesz Györgynek köszönhetően közel egymilliárdot költöttek az elmúlt évtizedben arra a Gyöngyöst elkerülő útra, ami funkcióját tekintve szinte használhatatlan. A PestiSrácok.hu már többször rávilágított arra, hogy Hiesz György nem riad vissza az övön aluli ízléstelen módszerektől sem, ha saját hatalmának bebetonozásáról van szó: a legutóbbi helyhatósági választás előtt például két kézzel szórta a pénzt, jutalomban részesítette a városháza kollektíváját is, már októberben elintézte a karácsonyi prémiumok kifizetését, annak érdekében, hogy megőrizze pozícióját.

Kamubajnokságot hirdetett veszélyhelyzetben a baloldal

Ugyancsak számos alkalommal beszámolt már a lap arról az erkölcsi mélységről, amelyet a hazai baloldal mutat be folyamatosan a járványt kezelni igyekvő kormány lejáratására.

Az egyik mélypontot éppen Hiesz György egykori párttársa, Korózs Lajos prezentálta, amikor egy futóbolond asszisztálásával igyekezett bemutatni, hogy az operációkat félbehagyva dobnak ki betegeket a járványhelyzet tetőzésére felkészített kórházakból.

Hasonló módszerrel operál a DK, Gyurcsányék az utóbbi napokban a YouTube-ra feltöltött kisfilmjükben riogatják az erre fogékonyakat az oltás ellen. Ja, hogy ezt a techóriás veszélyesnek tartja-e a pandémia idején a társadalomra? Ugyan már, dehogy! A kamauáradat nem csitul, sőt, erősödik, a befektetés nélküli politikai haszon könnyen bezsebelhető a tájékozatlanok köréből.

Ha aláásod az emberek hajlandóságát arra, hogy beoltassák magukat, akkor Orbánnak kell viselnie a politikai következményeket – kottyantotta el a taktikát nemrég a baloldal egyik megmondóembere, Krekó Péter véleményét a jelek szerint az egész ellenzéki tábor a krédójának tartja. Van tehát a politikai haszon, és van az élet.

A jelek szerint Hiesz György – tábora véleményét, szándékait egy kis időre elfeledve – soron kívül beoltatta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában