Ország-világ

2019.05.02. 12:17

Porrá égett egy magyar sofőr kamionja egy Bécs melletti alagútban - Fotók

A baleset az S1-es elkerülő úton lévő Rannersdorf alagútban történt.

A Blikk információink szerint a magyar sofőr, W. P. éppen Svájcba tartott a kamionjával, amikor a több tíz tonnás monstrum egyik kerekénél felcsaptak a lángok hétfő hajnalban fél 5 környékén.


A kamionos lapnak nyilatkozó kollégája szerint a bajba jutott sofőr defektet kapott: a bal oldalon kezdett lángolni az egyik kerék, és a tűz olyan gyorsan átterjedt a fülkére, hogy menekülni is alig volt ideje.


Az osztrák Salzburger Nachrichten értesülései szerint a tüzet minden bizonnyal műszaki hiba okozta, amit hiába próbált meg eloltani egy porral oltóval a magyar sofőr. A lángok megfékezésében volt egy segítője is, de végül az csak a kiérkező schwechati és a rannersdorfi tűzoltóknak sikerült.


A Blikk úgy tudja, a következő nagy dugókra kell számítani, a hatóságok ugyanis a forgalmas alagút Vösendorf felé vezető oldalát lezárták, és a tervek szerint legkorábban csak 6 hét múlva adják vissza az autósoknak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában