Ország-világ

2017.05.25. 17:39

Polt Péter lánya bekerült az MNB-be, a DK szerint ez összeférhetetlen

A Magyar Nemzeti Bankban a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna a személyügyek felelőse.

A Demokratikus Koalíció alelnöke összeférhetetlennek és felháborítónak nevezte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alkalmazta Polt Péter egyik lányát, ahol a legfőbb ügyész felesége, Polt-Palásthy Marianna a személyügyek felelőse.


Varju László az esetet jellemezve úgy fogalmazott, hogy ez "a magyar maffiaállam, amelyet Orbán Viktor kialakított". Úgy tűnik, hogy Matolcsy György jegybankelnök azért alkalmazza Polt Péter családtagjait, hogy a legfőbb ügyész ne indítson ellene nyomozást, amikor "bűncselekményeket követ el" - monda a független képviselő. A politikus indoklásként azt tette hozzá, hogy a legfőbb ügyészség sem a Quaestor-ügyben, sem "a közpénzjelleget elveszítő milliárdok" miatt nem kutatott az MNB után.


A 24.hu hírportál csütörtökön azt írta, hogy a legfőbb ügyész kisebbik lányát frissen végzett jogászként alkalmazta az MNB, ahol Polt-Palásthy Marianna, Polt Péter felesége a személyügyek felelőse. Polt Petra és Polt-Palásthy Marianna ugyan nem vér szerinti rokonok, Polt-Palásthy Marianna a harmadik felesége Polt Péternek, míg Polt Petra a korábbi feleségétől született - közölte a portál.


A miniszterelnököt bírálja a legfőbb ügyész lányának jegybanki alkalmazása miatt a Párbeszéd


Orbán Viktor miniszterelnököt bírálta Polt Péter legfőbb ügyész lányának jegybanki alkalmazása miatt csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Párbeszéd szakpolitikusa.


Barabás Richárd arra reagált, hogy sajtóhírek szerint a legfőbb ügyész lánya a Magyar Nemzeti Banknál kapott állást. Az ellenzéki politikus a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján megjegyezte: Polt Péter lányát a legfőbb ügyész felesége vette fel a jegybankhoz.


A Párbeszéd politikusa szerint az Orbán Viktor vezette "bűnözői elit tégláról téglára bontja le a törvény falait", amelyet "a demokrácia és a jogbiztonság érdekében emeltünk", azért, hogy ezekből a téglákból a becsületes, hétköznapi emberek számára akadályokat építsenek.


A Párbeszéd szerint eljött az ideje egy új rendszerváltásnak, amelynek részeként felállítanák a korrupcióellenes ügyészséget és új főügyészt neveznének ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában