áldozatok

2019.12.28. 11:19

Pokolgép robbant a szomáliai fővárosban

Pokolgépes merényletben legkevesebb 61-en meghaltak és több mint 50-en megsebesültek szombaton a szomáliai főváros egyik forgalmas ellenőrző pontjánál – közölték a hatóságok.

Ezt az adatot az Aamin mentőszolgálat igazgatója közölte, akit több hírügynökség idézett. Hozzátette, hogy az áldozatok száma tovább nőhet.

Nem sokkal korábban ezeknek a veszteségszámoknak a töredékéről számolt be a rendőrség, illetve Omar Muhamoud mogadishui polgármester, aki azt mondta: a sérültek száma legalább 90, és többségük egyetemista.

A rendőrség közlése szerint autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel a merénylők. Eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett elkövetőként, de a Szomália jó részét az ellenőrzése alatt tartó al-Shabaab iszlamista milícia rendszeresen követ el hasonló támadásokat. Ilyen sok halálos áldozatot követelő merénylet azonban ritkán fordult elő Szomáliában, noha a háborús konfliktus 1991 óta tart az „Afrika szarván” elterülő országban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában