Járvány

2020.06.04. 21:48

Péntek reggeltől korlátozás mentesen lehet utazni Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába

Szijjártó Péter bejelentése szerint nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén.

Nickelsdorf, 2020. március 17. Autósok várakoznak magyarországi belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én. A magyar hatóságok az éjszaka folyamán egyszeri átutazást tesznek lehetővé a román és a bolgár állampolgároknak egy kijelölt tranzitútvonalon. Magyarország március 16-án éjféltől zárta le határait a külföldről érkező nem magyar állampolgárok előtt a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. MTI/EPA/Christian Bruna

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Bruna

„Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszter-kollégákkal, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal” – írja Facebook oldalán Szijjártó Péter.

„Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok.

Ez azt jelenti, hogy holnaptól nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.” – jelentette be közösségi oldalán a külügyminiszter.

 

Borítókép: Autósok várakoznak magyarországi belépésre az osztrák-magyar határon Nickelsdorfban 2020. március 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában