Ország-világ

2021.09.30. 08:24

Papp Dániel: a magyarság fennmaradásának egyik kulcsa a közmédia

– Egyedül a közmédia lát el olyan missziót a hazai médiapiacon, amely a magyar kultúrát, a történelmet, a sportéletet dokumentálja és mutatja be – hangsúlyozza egy interjúban az MTVA vezérigazgatója azokra a baloldali politikai nyilatkozatokra reagálva, amelyek egy esetleges kormányváltás esetére a köztévé bezárását helyezték kilátásba. 

Forrás: mediapiac.com

Papp Dániel a Médiapiacnak nyilatkozva kifejti, hogy ezek az ellenzéki megszólalások átgondolatlan és súlyos kijelentések, amelyek megvalósulása esetén veszélybe kerülne a közmédia jelenlegi legfontosabb küldetése: az értékek és a magyar kultúra megőrzése, bemutatása.

– Ha nincs magyar közmédia, akkor ezek a tartalmak nem készülnek el, és óriási lyuk keletkezik ott, ahol jelenleg az értékek megőrzését, megteremtését biztosítjuk. A közmédia tehát az értékek megőrzésének és esetenként a megteremtésének is elsődleges tere

– hangsúlyozza a közmédia vezetője, aki szerint a magyarság megmaradásának egyik kulcsa az általa irányított intézmény, és az, aki a megszüntetésére biztat, a saját nemzete ellen lép fel.

Papp Dániel az interjúban kifejti, hogy a közmédiának nemcsak a műsorgyártás a feladata, hanem olyan összetett a tevékenysége, amelynek elvesztése visszalépés lenne a társadalom számára. A szakember e tevékenységek között megemlíti például a közmédia utánpótlásképzési programját, a Jónak lenni jó című jótékonysági akciót és az általuk alapított Év embere díjat is.

A vezérigazgató beszél továbbá azokról a fejlesztésekről is, amelyeket az elmúlt években valósítottak meg annak érdekében, hogy

a közmédia az innováció élére álljon, és „ne trendkövető, hanem trendteremtő” legyen.

Ennek kapcsán beszélt a tematikus csatornák indításáról – hír-, sport-, kulturális csatorna, illetve az ifjúságnak, valamint a gyermekeknek szóló csatornák -, a közmédia jelenlétéről az online térben, a sportközvetítések határainkon túli bevezetéséről, valamint az MTVA nemzetközi kapcsolatairól is.

Végül sok más mellett szólt a magyar gyártású dokumentum- és ismeretterjesztő filmekről is, amelyekről elárulta, hogy az általuk sugárzott legnépszerűbb tartalmak között vannak, egyúttal hangsúlyozva: a magyar gyártású dokumentumfilmeknek a közmédia az otthonuk.

A teljes cikket IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában