Ország-világ

2014.08.29. 08:27

Ősztől negyedmillió gyermek étkezhet ingyen

Jövőre újabb program indul a gyermekéhezés felszámolására, amelynek egyik célcsoportja a szegény családban élő, háromévesnél fiatalabb gyermekek.

Közel 250 ezer rászoruló gyermek étkezhet ingyen szeptembertől a bölcsődékben, óvodákban és az iskolákban - írja csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

Az adatok szerint az önkormányzatok által biztosított gyermekétkeztetés keretében a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és kollégiumokban 274 863 gyermek számára lesz ingyenes az étkezés, további 147 793 gyermek pedig fél áron kapja majd az ételt.

Az idén az állam 53 milliárd forintot biztosít gyermekétkeztetésre, ez 24 milliárddal forinttal több, mint 2010-ben, a kormányváltás előtt.

A lap beszámol arról is, jövőre újabb, 29,1 milliárd forint keretösszegű program indul a gyermekéhezés felszámolására, amelynek egyik célcsoportja a szegény családban élő, háromévesnél fiatalabb gyermekek. A rászorulóknak eljuttatott élelmiszercsomagban lehet például vitaminkészítmény, bébiétel, UHT-tej, kakaó, hal- és húskonzerv is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában