Ország-világ

2015.06.06. 15:20

Őszre kiderülhet, milyen közigazgatási díjak csökkennének jövőre

Szeptemberre állhat össze a javaslatcsomag, hogy a közigazgatási rezsicsökkentés részeként mely díjakat, illetékeket csökkentsék, illetve szüntessék meg.

Szeptemberre állhat össze a javaslatcsomag, hogy a közigazgatási rezsicsökkentés részeként mely díjakat, illetékeket csökkentsék, illetve szüntessék meg - mondta a Miniszterelnökség hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

[namelink name="Belányi Márta"] jelezte, az a cél, hogy a jövő év januárjától már az új díjakat kelljen fizetniük a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak. Kitért arra is, hogy jelenleg mintegy 4000-féle hatósági eljáráshoz fele ennyiféle díj tartozik.

A helyettes államtitkár elmondta: a kormány péntektől konzultációt indított, amelyen a magánszemélyek és a vállalkozások is 4-4 csökkentendő vagy eltörlendő elemet jelölhetnek meg egy kilences listán, illetve saját javaslatot is tehetnek.

Két nappal korábban [namelink name="Lázár János"] Miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatóján elmondta, június 5-től augusztus 6-ig konzultációt tart a kabinet arról, hogy mely díjak csökkenjenek, szűnjenek meg. Véleményt mondani személyesen a járási hivatalokban vagy a kormányhivatalok honlapján lehet - tájékoztatott a miniszter, aki a kormány által mérsékelni javasolt díjak közül példaként említette a hatósági erkölcsi bizonyítvány igénylésének költségét, az ellopott gépjármű forgalomból kivonásának díját és az ellopott igazolványok pótlásának összegét.

Lázár János elmondta: 2016-ban már 10 milliárd forinttal kevesebb bevételt terveznek a közigazgatási térítési díjak csökkentése, illetve megszüntetése miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában