Krími konfliktus

2020.11.21. 22:51

Oroszország meghosszabbította az EU-val szembeni élelmiszerembargót

Oroszország 2021 végéig meghosszabbította a nyugati élelmiszerek behozatalára vonatkozó tilalmat. Az erről szóló rendeletet szombaton írta alá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az embargót, amely az Európai Unió tagállamait sújtja a leginkább, a Krím félsziget megszállása után Oroszország ellen bevezetett EU-szankciókra válaszul rendelte el Moszkva még 2014-ben.

Az EU nem ismeri el a Krím félsziget Oroszország általi annektálását, egyszersmind a nemzetközi jog megsértéseként értékeli, és elítéli, hogy Moszkva támogatja a kelet-ukrajnai szeparatistákat.

Az EU hathavonta felülvizsgálja az Oroszországgal szembeni szankciókat, utoljára idén június végén hosszabbították meg azokat. A korlátozások érzékenyen érintették az orosz gazdaság számos szektorát, és az olajárak esésével együtt hozzájárultak az orosz gazdaság olyan hosszú ideje tartó recessziójához, amelyre nem volt példa azóta, hogy Putyin elnök 2000-ben hivatalba lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában