Ország-világ

2019.03.06. 10:49

Orbán Viktor üdvözölte Emmanuel Macron kezdeményezését

Ez egy komoly európai vita kezdete lehet - ideje komolyan beszélni Európa jövőjéről - írta a magyar kormányfő.

MTI

Üdvözölte [namelink name="Orbán Viktor"] kedden Emmanuel Macron francia elnök előző nap nyilvánosságra hozott azon kezdeményezését, hogy kezdjenek tárgyalásokat az Európai Unió reformjáról.


A Reuters jelentése szerint a magyar kormányfő a hírügynökségnek küldött írásos nyilatkozatában üdvözölte Macron javaslatát, amely szavai szerint komoly európai vita kezdete lehet.


"Ez egy komoly európai vita kezdete lehet - ideje komolyan beszélni Európa jövőjéről. A részletekben természetesen vannak nézetkülönbségek, de a meglévő nézetkülönbségeknél sokkal fontosabb, hogy ez a kezdeményezés egy jó kezdet egy komoly és konstruktív dialógushoz Európa jövőjéről" - fogalmazott Orbán Viktor.


Macron az Európai Unió összes állampolgárához fordulva egyebek közt azt írta, hogy szükséges a demokráciák védelmét szolgáló európai ügynökség létrehozása, a schengeni övezet reformja, az európai pártok külföldi finanszírozásának megtiltása, közös határrendőrség és uniós menekültügyi hivatal felállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában