Ország-világ

2019.03.07. 11:48

Orbán Viktor kinevezte a hírközlési tanács elnökét és tagjait

Az NHIT a kormány informatikai és hírközlési ügyekben javaslattevő, véleményező, valamint tanácsadó testülete.

MTI

[namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök csütörtökön délelőtt a Karmelita kolostorban átadta a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnökének és tagjainak a kinevezésükről szóló okiratot - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.


A kormányfő Vágujhelyi Ferencet az NHIT elnökévé, Fauszt Zoltánt, Felső Gábort, Pap Sándort és Risztics Péter Károlyt a testület tagjaivá nevezte ki, március 1-jei hatállyal.

Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács március 1-jei hatállyal kinevezett elnökével és tagjaival Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. március 7-én. Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök (b4) a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács március 1-jei hatállyal kinevezett elnökével és tagjaival Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. március 7-én.

Fotó: MTI

A Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács a kormány informatikai és hírközlési ügyekben javaslattevő, véleményező, valamint tanácsadó testülete.


Az infokommunikációs szektor fejlesztései hosszú távon is növelik egy gazdaság növekedési potenciálját és javítják a foglalkoztatottak életminőségét. A szektor a magyar GDP ötödét adja, a foglalkoztatottak csaknem 15 százaléka közvetlenül vagy közvetve kapcsolódik ehhez az ágazathoz - olvasható a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének tájékoztatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában