ritka példa

2020.11.06. 16:02

Orbán Viktor is gratulált Balog Zoltán püspöki kinevezéséhez

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Balog Zoltán új dunamelléki református püspöknek megválasztásához – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A Dunamelléki Református Egyházkerület csütörtökön 67 százalékos szavazattöbbséggel választotta püspökévé Balog Zoltánt.

„Bár tudjuk, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, mégis gyakori tapasztalatunk, hogy a felelősséggel járó feladatok időről időre megtalálják a szolgálatra kész embereket. Olyanra viszont aligha találunk példát Magyarország történetében, hogy egy miniszterből püspök legyen”

- írta gratuláló levelében Orbán Viktor.

Hozzátette: meggyőződése, hogy Balog Zoltán kivételes életútja és számtalan szolgálati helyen szerzett tapasztalata „nagy áldás lesz az egész egyházkerület és minden református testvérem számára”.

„Engedje meg, hogy megválasztása alkalmából tiszta szívből gratuláljak, püspöki szolgálatához sok erőt, bölcsességet és jó egészséget kívánjak!” – zárta levelét Orbán Viktor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában