Ország-világ

2019.06.13. 21:18

Orbán Viktor a kambodzsai miniszterelnökkel tárgyalt

Magyarország támogatja az EU és Kambodzsa kereskedelmi kapcsolatainak szorosabbra fűzését.

MTI

Hivatalos látogatásra Magyarországra érkezett Hun Sen kambodzsai miniszterelnök, akivel [namelink name="Orbán Viktor"] kormányfő csütörtök délután folytatott tárgyalásokat Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.


A megbeszélésen elhangzott: számos kérdésben egyetértés van Kambodzsa és Magyarország között, a kétoldalú együttműködésben pedig további lehetőségek rejlenek, elsősorban a gazdaság, a fejlesztések és az oktatás terén. Hamarosan a kambodzsai-magyar gazdasági vegyesbizottság is megkezdheti munkáját - állapították meg.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyal Hun Sen kambodzsai miniszterelnökkel (b) a Karmelita kolostorban 2019. június 13-án. Fotó: MTI

Orbán Viktor miniszterelnök (j) tárgyal Hun Sen kambodzsai miniszterelnökkel (b) a Karmelita kolostorban 2019. június 13-án.

Fotó: MTI

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország támogatja az Európai Unió és Kambodzsa kereskedelmi kapcsolatainak szorosabbra fűzését, és szerinte ezt a témát külön kell kezelni az egyéb politikai kérdésektől.


A megbeszélésen felvetették: hasznos lenne megvizsgálni a nagykövetségek újranyitásának lehetőségét egymás fővárosaiban.


Hun Sen végül kambodzsai hivatalos látogatásra hívta meg magyar partnerét - közölte a sajtófőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában