Ország-világ

2014.11.04. 12:33

Olvasóink elmondták Deutsch Tamásnak - El a kezekkel az internettől!

Ha a kormány szeretne valamit kezdeni az internettel, abból ne maradjunk ki.

kisalfold.hu


Olvasóink írták:

- Nem lehet nem véleményezni! 70 év felé araszoló nyugdíjas középiskolai pedagógus vagyok, akinek immár a "jobban teljesítő" országban az egyetlen ablak a világra az Internet. Már feladtam a pesti lakásomat, kiköltöztem egy vidéki kisvárosba, ahol már nincs lehetőségem hangversenyre, színházba, moziba , múzeumokba járni, már nem veszek könyveket, (ebook-on olvasok, illetve a helyi könyvtárba járok), nem vásárolok újságokat, heti, illetve havilapokat. Évek óta nem voltam sehol üdülni, még a gyógyfürdőkbe sem jutok el. Az unokám külföldön találta meg a megélhetését, (a többiek is ebben gondolkodnak), tehát a Skype számomra egy "köldökzsinór". Számomra mindezt most az Internet hivatott pótolni. Egyetlen egy mondatban összefoglalva: El a kezekkel az Internettől!

- Teljesen felesleges konzultálni arról, amin már túl vagyunk! (internetadó) Érdemes lett volna előzőleg erről megkérdezni az ország lakosságát és hasonló népszavazást kezdeményezni, amit a vizitdíjjal kapcsolatban olyan remekül megszerveztek az akkor ellenzékben, ma pedig kormányon lévők!

- Sok kis embernek már csak ez a forrása maradt a szórakozásra, akár legyen fiatal, akár idős! Másrészt én örülök annak, ha valakinek nem fog problémát okozni a - most már ugye nincs- plafon netadónak a kifizetése, de sok családnak lehet, hogy a végét jelenti! Holott most már számtalan dologhoz a neten keresztül lehet a leggyorsabban hozzájutni, információk az élet minden területéről... Az iskolás gyerekeknek is nélkülözhetetlen már, az egyetemistákról már nem is beszélve… A munkahelyekre is e-mailban kell az önéletrajzokat elküldeni, már nem akarnak személyesen találkozni a jelentkezőkkel... Egy papírfecni alapján döntik el, hogy mehet felvételizni vagy sem... És ezek csak apró dolgok... Sok embernek a munkavégzéséhez is szükséges, akár az otthonában is! Azt hiszem, abszurd dolog a már leadózott fizetésünkből, újbóli adót fizetni be azáltal, hogy x szolgáltatóktól igényeljük a netet...még újra egy újabb adóval sújtani !!! Csak azért, hogy minél jobban korlátozhassák az emberek ismeretszerzését.... Mert ebben az országban az elbutításra gyúrnak, és nem is kicsit!

- Azt támogatom, aki ilyen szégyenteljes adó ellen, mint a netadó, felmeri venni a harcot! Segítsen az, aki 170 milliós házat vásárol úgy, hogy az életében nem dolgozott!

- Ha Magyarország jobban teljesít, minek kell ennyi új adó? Daganatos betegen 60 évesen menjek dolgozni, ha tudok, de sajnos nem tudok, 29000-ből élek, és minden adóra még plusz adót pakolnak, ami épp azokat sújtja, akiknek már semmijük nincs. Interneten olvasom az újságokat, mert megvenni nem tudom. Sok országban teljesen ingyenes az internet, itt meg adóztatni akarnak . Ez már felháborító,amit a szegény emberekkel művelnek.

- Ha Magyarország egyre jobban teljesít, akkor minek egy újabb adó, minek emelni a meglévőket?

- Kérdésem, hogy internethasználat esetén, a belépési jogosultságot, az Ön által forgalmazott beléptető kapukkal fogják megoldani? 
 

Előzmények:


Az internetadó bedobása után, kiborult a bili, aztán jött Orbán Viktor és bejelentett, így nem lesz, sőt már az internetadó tervezetét is visszavonták.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője lesz felelős az internettel kapcsolatos jövő évi nemzeti konzultáció tartalmi kérdéseiért és az egyeztetések lebonyolításáért - írtuk korábban.

Az ötlet jó, s ugyan a kisalfold.hu-t, a Dunántúl egyik legnagyobb hírportálját, még nem kérte fel személyesen [namelink name="Deutsch Tamás"], a kisalfold.hu önként jelentkezik és vállalja, hogy a régióban élők véleményét, kérdéseit összegyűjti és megosztja a nyilvánosággal.

Önnek, Kedves Olvasónk, nincs más dolga, mint megírni elképzeléseit, tapasztalatait, ötleteit, kérdéseit az internet világával kapcsolatban, a kisalfold.hu pedig továbbítja a nemzeti konzultációért felelős vezetőnek.

Szily szerint a legutáltabb ötlet lett, de mi ettől sem riadunk vissza,
hiszen a nemzeti konzultáció fontos dolog, főleg, ha az a tét, hogy "a kormánynak mit kéne csinálnia a magyar internettel, ha egyáltalán kellene csinálnia bármit is."

Véleményeket ide várjuk: [email protected]

vagy írják meg Facebook oldalunkra vagy a cikk alá, kommentbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában