Ország-világ

2017.06.12. 08:42

OGY - Kemény szavak - Orbán Viktor szerint ˝Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll˝

Amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog - mondta Orbán Viktor.



11.50 - Fidesz: az ellenzékre nem lehet számítani az ország megvédésében 


A Fidesz frakcióvezetője szerint a nemzeti konzultációból világosan kiderült, hogy meg kell védeni az országot, de ebben az ellenzékre nem lehet számítani.


Kósa Lajos a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva hétfőn a parlamentben azt mondta: "ha az ellenzék jut hatalomra, akkor be fognak jönni a migránsok százezrével(...). Az ellenzék milliárdosok kottájából játszik, amelynek egy az eredője, az ország el fog veszni".


Hozzátette: ha valakinek fontos a biztonsága, akkor kétszer is fontolja meg, hogy az ellenzékre szavaz-e.


11.45 - LMP: a mindennapok problémáit kellene megoldani


Az LMP frakcióvezetője arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a mindennapok problémáit oldja meg, az egészségügy, az oktatás és a bérek helyzetét rendezze valamint a paksi bővítésről írjon ki népszavazást.


Szél Bernadett hétfőn az Országgyűlésben a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta, hogy a miniszterelnök nemzeti kormányzást ígért, de ehelyett egy soha véget nem érő nemzeti konzultáció zajlik. A konzultáció oldalán ráadásul egy orosz kód futott -  mondta,  és azt kérte, hogy a miniszterelnök mondja el, miért szolgáltatták ki a magyar állampolgárok legszemélyesebb véleményadatait Vlagyimir Putyinnak.


Ha Orbán Viktor Brüsszelben terroristákat lát, akkor "Önnek tényleg elgurult végül a gyógyszer" - fogalmazott, hozzátéve: nem kellene terroristázni azokat az embereket, akikkel egy asztalnál ül, amikor helyet foglal az állam és kormányfők találkozóján.


Ha a miniszterelnök bátor lenne, nem nemzeti konzultációkat tartana, hanem kiírná a népszavazást a paksi bővítésről - jelentette ki a képviselő.


11.40 - KDNP: a nemzeti konzultáció Magyarország jövőjét szolgálja


A KDNP értékelése szerint a nemzeti konzultáció Magyarország jövőjét szolgálja, a magyar emberek pedig jól döntöttek a feltett kérdésekben.


Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője a kormányfő napirend előtti felszólalására reagálva azt közölte hétfőn a parlamentben, hogy egyértelmű cél az ország megvédése és az üldözöttek megsegítése.


Az átláthatóságról szólva fontosnak nevezte a valódi és álcivil szervezetek megkülönböztetését. "Báránybőrbe bújt a farkas és ezt meg kell akadályozni" - fogalmazott a KDNP-s politikus.


Kiemelte azt is, hogy Magyarországon a negyedik legalacsonyabbak az energiaárak Európában.



11.30 - Orbán Viktor szerint fel kell készülni azokra az őszi vitákra, amelyek Európa jövőjéről szólnak majd.


A miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben kijelentette: mivel Magyarország az Európai Unió tagja és az is marad, ezért ezek a viták Magyarország jövőjéről is szólnak. A hétvégi franciaországi választásokra és a szeptemberi német választásokra utalva hozzátette: számíthatunk arra, hogy a két kontinentális nagyhatalom kísérletet tesz majd Európa átalakítására, de az még nem látható, hogy ez segíti vagy nehezíti  majd a magyar nemzeti érdekek brüsszeli érvényesítését.


Ugyanakkor jelezte: Brüsszel már kiadott egy dokumentumot Európa lehetséges jövőbeni fejlődési irányairól, majd reformjavaslatokat tett közzé a szociális ügyekről, a gazdasági és monetáris unió mélyítéséről, az európai védelempolitikáról, a globalizációról és az európai költségvetés jövőjéről.

Olyan viták előtt állunk, amelyek témái súlyosak, következményei pedig hosszú távúak lesznek - fogalmazott Orbán Viktor.


11.00 -  Magyarország pályára állt, minden okunk megvan a bizakodásra, újra van jövőnk -  jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben.


A kormányfő az elmúlt hét "verejtékes esztendő" után elért gazdasági sikereket sorolva arról beszélt: 7 év alatt segélyalapú gazdaság helyett sikerült "megágyazni" a munkaalapú gazdaságnak, a  foglalkoztatás Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül, valamint 2010 óta a harmadik legnagyobb  mértékben növekedett a minimálbér, a magyar gazdaság pedig idén az  első negyedévben 4,2 százalékos növekedést produkált.


Hozzátette: a magyar modell működőképességét mindenhol  elismerik, azok is, akik eddig aggályokat fogalmaztak meg.


[namelink name="Orbán Viktor"] hangsúlyozta: ezeket az eredményeket nemzeti  alapon, a nemzeti érdekeket követve sikerült elérni. Ezért azt  javasolta, hogy ne kockáztassák ezt valamilyen "homályos utópia  kedvéért, nevezzék azt európai egyesült államoknak, nyílt  társadalomnak vagy bármi másnak".


Amíg én vagyok  Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog - jelentette ki Orbán Viktor hétfőn a  parlamentben, napirend előtt elmondott felszólalásában.


A kormányfő úgy fogalmazott: amíg a Fidesz és a KDNP  kormányozza az országot, addig nem engednek Brüsszel zsarolásának  és elutasítják a kötelező betelepítési kvótát.

"Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza  is védve lesz" - szögezte le, a nehéz munkával elért sikerek  védelmét ígérve.


Orbán Viktor azt is hangoztatta, hogy amíg Magyarország  demokratikus alapokon áll, nem fogadja el, hogy Brüsszel lopakodva  elvegyen nemzeti jogaiból.


Azt is világossá tette: aki támogatja a bevándorlást és lebontaná a kerítést, ismeretlen múltú, identitású és célú migránsokat telepítene Magyarországra, az az emberek, a nemzet, a haza ellenére cselekszik.


10.40 - Orbán Viktor miniszterelnök szerint "Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára  áll", amit a kormányfő felfoghatatlannak nevezett.


Orbán Viktor hétfőn, napirend előtt a parlamentben azt mondta: az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt  az, éppen ellenkezőleg: a kormány egy igazi európai álláspontot képvisel, a hatályban lévő európai szerződést védi, benne a  tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással - fejtette ki, hozzátéve: nem a magyarok álláspontja változott meg, "Brüsszel váltott gúnyát".


Szerinte "Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai" fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága.   

Azt is abszurdnak nevezte a miniszterelnök, hogy Brüsszelben ma  egy "pénzügyi spekuláns" szabja meg, "merre van az előre". Európai  vezetők "hajbókolnak" Soros György előtt, aki megmondhatja, mit  kell tennie Európának - fogalmazott Orbán Viktor.

Orbán Viktor



10.30 - A miniszterelnök közlése szerint ma a magyar emberek többsége úgy gondolja, "Brüsszel  fordítva ül a lovon", és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye  az irányítást.


 Orbán Viktor hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben a  nemrégiben zárult nemzeti konzultáció eredményeit ismertetve  elmondta, a magyarok többsége úgy gondolja, nem engedhetjük meg,  hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra.


 Hozzátette: a többség szerint nem engedhetjük meg azt sem, hogy  Brüsszel beleszóljon az adók, a bérek és a rezsidíjak meghatározásába Magyarországon.


10.00 - A miniszterelnök is felszólal hétfői napirend előtt az Országgyűlésben


A parlamenti honlap adatai alapján Orbán Viktor A nemzeti konzultáció után címmel kért szót. A legutóbbi nemzeti konzultáción kormányzati közlés szerint  mintegy 1,7 millió ember nyilvánított véleményt.


Előzmények - A költségvetéshez benyújtott módosítókról szavaznak az utolsó tavaszi ülésen


Az Országgyűlés ma kezd bele utolsó tavaszi ülésébe, a képviselők az első napon a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító javaslatokról szavazhatnak.


A házelnök napirendi javaslata szerint az ülés délelőtt 10 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd tárgyalnak és szavaznak a képviselők az idei költségvetés módosításához és a jövő évi büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslatról. Délután hangzanak el az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések, majd bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitájával zárul az ülésnap.


A parlament kedden és szerdán is tervez szavazni számos előterjesztésről, a 2018-as büdzsé zárószavazására pedig csütörtökön kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában