Ország-világ

2018.10.31. 07:42

OGY: Az EP-voksolás szavazati jogának kiterjesztéséről kezdődik vita

A képviselők egyebek mellett tárgyalni kezdik az emberi erőforrások miniszterének oktatási nyilvántartásról szóló indítványát.

MTI

Az Országgyűlés ma tárgyalja a Miniszterelnökség vezetőjének azon javaslatát, amely az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgároknak is aktív választójogot adna a jövő évi európai parlamenti választáson.


A Ház aktuális ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden nyolc előterjesztés általános vitája szerepel.


A képviselők egyebek mellett tárgyalni kezdik az emberi erőforrások miniszterének oktatási nyilvántartásról szóló indítványát, valamint a választási törvény módosítását. Utóbbi javaslat érinti a jövő májusi EP-választást, átvéve az Európai Unió Tanácsának azon idei határozatát, amely arra ösztönzi a tagállamokat, hogy az uniós lakóhellyel nem rendelkező állampolgáraik számára is teremtsék meg a választás lehetőségét.


A parlament ülése november 5-én, hétfőn ér véget, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában