Ország-világ

2018.07.17. 00:42

Ő itt Gáborka, az őzgida, aki egy révkomáromi panelben lakott - fotók

Balesete után majdnem másfél hónapot töltött egy panelház negyedik emeletén vendégségben az őzgida.

kisalfold.hu

Autózás közben egy nagy csattanásra lett figyelmes Vendégh Gábor. Egy őzcsalád futott át a szlovákiai Révkomáromban lakó férfi előtt. Az anya és a nagyobb gida még átért a túloldalra, az akkor csupán kéthetes, kisebb őzgyerek már nem volt ilyen szerencsés: nekiugrott a kocsi oldalának, és megsérült, eltört a lába. A sofőr megállt, betette az autóba, és állatorvoshoz sietett vele, aki azonnal megműtötte. Jobb hátsó lábfejét sajnos amputálni kellett. Gábor nem talált olyan helyet, ahol befogadták volna az állatot, ezért úgy döntött: hazaviszi. Felesége és unokája nem kis meglepetésére - írja a Bors.

Fotók: MTI/Krizsán Csaba


A lapnak a férfi elmondta, hogy mivel az őzgida fiú, így maga után Gáborkának nevezte el. A férfi azért is fogadta be a gidát, mert három lábbal nem vihette vissza a természetbe: pikk-pakk kóbor kutyák, rókák áldozata lett volna. – A panel negyedik emeletén lakunk. Éjjel kettőkor cincogással jelezte, hogy éhes, akkor megszoptattuk üvegből, aztán visszafeküdtünk aludni. Reggel ötkor már megint cincogott. Óramű pontossággal ébredt – mesélte.


Gáborka már elhagyta ideiglenes otthonát, új állandó lakcíme az érsekléli állatsimogató lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában